İşçilerin son umudu açlık grevi

Bolu’da işten atılan belediye çalışanlarının 100 günlük oturma eylemine CHP kulak tıkadı. İşçiler son çare olarak Kurban Bayramı’ndan sonra açlık grevine başlayacak.

Neşat GÜNDOĞDU/BOLU

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mağdur ettiği işçilerin eylemi 100.gününe girdi. Emekçilerin mağduriyetinin 100 güne ulaştığını vurgulayan Hizmet-İş Sendikası Eylem Düzenleme Kurulu Başkanı Remzi Karataş, “CHP’li Başkan Tanju Özcan’ın, 22 Mart 2019 tarihinde noter huzurunda yazılı taahhütname ile verdiği söz, maalesef boş çıkmıştır. Bizler unutmadık, Bolu halkı unutmadı; ama Başkan Özcan sözünü de Kur’an-ı Kerim’i öperken söylediklerini de çoktan unuttu” diye konuştu.

Verilen sözler tutulsun

Aradan geçen 100 günde işçilerin işten atılmalarının belediyenin bütçesiyle ilgisi olmadığının anlaşıldığını belirten Karataş, “97 işçi Ramazan ayının tam ortasında sebepsiz bir şekilde işten çıkartıldı. Ramazan Bayramı’nı ise buruk geçiren emekçi kardeşlerimizin, Kurban Bayramı’na da hüzünle girmesini istemiyoruz. Gelin, emekçi kardeşlerimizi daha fazla mağdur etmeyin” çağrısında bulundu.

Oturma eyleminin 100.gününde kararlılıklarını vurgulaya işçiler, işlerini geri alana kadar mücadele edeceklerini söyleyerek, Başkanı Tanju Özcan’a Kurban Bayramı sonuna kadar süre verdi. İşçiler, Özcan’ın Bayram sonrası işe iadeleri başlatmaması açlık grevine başlayacaklarını belirtti.