İşçilerden CHP''li Başkana tepki: Azıcık Allah''tan korkun!

CHP''li Bolu Belediyesi’nin işten çıkardığı vatandaşlar, haklarının geri verilene kadar mücadele edeceklerini belirtti. Milat’a konuşan işçiler, “İçinde azcık da olsa Allah korkusu yok mu?” diye sordu.

NEŞAT GÜNDOĞDU/BOLU

CHP’li belediyelerin işten attığı işçilerin Ankara’ya başlattığı "Emek ve Adalet Yürüyüşü" sürüyor. Bolu Belediyesi’nden CHP Genel Merkezine haklarını iade edilmesi ve işe geri döndürülmeli için yürüyen HAK-İŞ/Hizmet İŞ üyesi işçiler yaşadıklarını Milat’a anlattı. Kendilerine söz verilmesine rağmen sabah iş başındayken bir anda işten çıkartıldıklarını ifade eden işçiler, çıkarılma için hiçbir gerekçenin de gösterilmediğini de söyledi.

31 Mart seçimlerinden önce işçileri ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendilerine noterdan alınmış taahhütname ile güvence verdiğini hatırlatan işçiler, seçimlerden sonra 35’i temizlik işlerinde olmak üzere 97 kişinin işten çıkarıldığını kaydetti. İşçiler evlerine başka bir maaş girmediğini dile getirerek büyük mağduriyet yaşadıklarının altını çizdi.

Bize zulmetmeyin

2,5 yıldır Bolu Belediyesi’nde temizlik işlerinde çalıştığını belirten Ersin Mert, kendisi gibi birçok arkadaşının mağdur olduğunu kaydetti. Bolu Belediye başkanından verdiği sözü tutmasını isteyen Mert, artık geceleri sıkıntıdan uyuyamadığını söyledi. Mert, “Çoluğumuz çocuğumuz perişan oldu. Evimiz kira. Ben ve bütün arkadaşlarım tekrar işimize dönmeyi bekliyoruz. Oturma eylemi yaptık. Sabahlara kadar oturup bekledik. Çadır kurduk. Oruç tuttuk. Bize zulmetmeyin” dedi.

Sadece işimizi istiyoruz

Gaziantep’ten 6 sene önce Bolu’ya geldiğini ifade eden Kadir Alagöz ise zorluklarla bulduğu belediyedeki işini de kaybettiğini açıkladı. Aile huzurunun kalmadığını dile getiren kaydeden Alagöz, Başkan Erdoğan’dan yardım istedi: “Evde huzurum yok. İşimi çok seviyorum. 50 yaşındayım evime helal ekmek götürmek istiyorum. ‘Yaşın geçkin’ diyerek bu yaştan sonra beni fabrikaya da almıyorlar. Başkanımızdan ricamız imkân varsa bize tekrar işimizi geri versin. Sadece işimi geri almak istiyorum.”

İşten çıkarmalar sürüyor

İşinden edilen bir diğer işçi Hilmi Şen de yaşadığı sıkıntıları anlattı: “Hiçbir gerekçe göstermeden bizi işten çıkardılar. 97 kişi işsiz ve devamı da geliyor. Nisan ayında işten atıldığımızdan bu yana eyleme devam ediyoruz. Şimdi de yürüyüşe başladık. Biz Tanju Beye sesimizi duyurana kadar devam edeceğiz. Evliyim. Bir yaşında çocuğum var.”

Bize taahhütname verdi

Bolu Belediye başkanının kendilerini işten çıkarmayacağına yönelik noterde verdiği taahhütnameyi gösteren Murat İçmen, “Sabahın 5’inde kalkarak yağmur çamur demeden Bolu sokaklarını süpürdük. 4 kişinin çalıştığı yerde ben tek başıma çalıştım. 15 km Bolu sokaklarını süpürdüm. Biz bankamatik memuru değiliz. Yağmurda çamurda çalıştık. Hakkımı alana kadar sonuna kadar mücadele edeceğim” diye konuştu.

Kalbi delik oğlum var

4 yıldır çalıştığı işinden olduğunu aktaran Nermin Alkış, seçim öncesi Kur’ana el basan başkanın seçimden sonra verdiği sözü çiğnediğini aktardı. İçinde Allah korkusu olmayan insanın ancak böyle bir şey yapabileceğini dile getiren Alkış, “Bir tane kalbi delik oğlum var. Allah korkusu varsa eğer mutlaka geri verecektir” dedi.

Sonuna kadar direneceğiz

4 aydır temizlik işlerinde çalıştığını belirten Gülten Akyıldız Mete ise, “Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eşim işsiz, oğlumda işsiz. Belediye Başkanımıza sesleniyoruz bizi geri alsın” çağrısında bulundu.