İşçiler mücadeleye devam edecek

Hizmet-İŞ sendikası, CHP’li belediyelerde işlerinden edilen işçiler için hala bir girişimde bulunulmadığını belirterek, “Her seçenek masada, işten çıkarılanlar işlerine iade edilene kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

NEŞAT GÜNDOGDU/ANKARA

Bolu Belediyesi’nden çıkarılan Hizmet İş Sendikasına üye 97 işçinin işlerine iadesi için Bolu’dan Ankara’ya ‘Emek ve Adalet Yürüyüşü” gerçekleştirilmişti. Yürüyüşün sona erdiği CHP Genel Merkezi önünde eylem yaparak haklarını istemişti. HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, işçi mağduriyetlerinin artık son bulması çağrısında bulunmuştu.

CHP işçilerin sesini duymadı

CHP’nin hiçbir talebe karşılık vermediğini belirten HİZMET-İŞ Sendikası yetkilileri, açlık grevi dahil her türlü adımları atacaklarını belirtti. Yapılan açıklamada, “Hiçbir emekçi işten atılmayı hak etmemektedir. Siyasi yandaşları işe almanın yolu, çalışmakta olan işçileri işten atmak değildir. CHP yönetimini ve CHP’li belediye başkanlarını işçilerin örgütlenme hakkı ve özgürlüğü konusunda samimi davranmaya davet ediyoruz. İşten çıkarılanlar işlerine iade edilinceye, sürgün edilenler eski işlerine döndürülünceye, sendikal baskılar sona erinceye ve çalışanların hakları teslim edilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerine yer verildi.