İran Cumhurbaşkanı, New York'ta AB Komisyonu Başkanı ve İsviçre Konfederasyonu Başkanı ile görüştü

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, New York'ta Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantısına katılmak üzere bulunduğu New York'ta, ilk olarak uluslararası medya kuruluşlarının üst düzey temsilcileriyle bir toplantıya katıldı.

Daha sonra "Elders Group" adıyla bilinen ve barış aktivistleri ve insan hakları savunucuları olarak çalışan eski üst düzey uluslararası hükümet temsilcilerinden oluşan sivil toplum kuruluşunun üyeleriyle bir araya gelen Pezeşkiyan, AB Konseyi Başkanı Michel ile de görüştü.

Pezeşkiyan, daha sonra İsviçre Konfederasyonu Başkanı Viola Amherd ile bir araya geldi.

Görüşmede, İran tarafından Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Nükleer Başmüzakereci Mecid Taht Revançi de hazır bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, BM Genel Kurul toplantısına katılmak üzere dün New York'a gitmişti. Pezeşkiyan, New York'a indiği sırada basına yaptığı açıklamada, "Bizler, İran'dan barış ve güvenlik mesajının taşıyıcılarıyız. Kan dökmek, savaş ve öldürmek yerine, rengi, ırkı, etnik kökeni, bölgesi ne olursa olsun tüm insanların huzurla yaşayabileceği bir dünya oluşturmalıyız. Bugün yaşadığımız dünya maalesef böyle değil." ifadelerini kullanmıştı.

Pezeşkiyan, BM Genel Kurulu toplantıları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında olduğu 20 devlet başkanı ile bir araya gelecek.