İnternet küfür aracı olmamalı

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Sosyal medya, yeni bir ilişkiler ağı ve iletişim biçimi ortaya çıkardı. Bu iletişim biçimi bazen çığırından çıkarak hakaret boyutuna ulaşmakta, ahlaki değerleri yok saymaktadır. Bu noktada dikkatli olunmalı" dedi.
KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Gezi olaylarının ardından tartışmaya açılan sosyal alemin, yalan haberlerin yayılma alanı haline geldiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili Milat'a konuşan Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Nevzat Pakdil, "İnsan hakları ihlallerinin son dönemlerde sanal ortamda da yaşandığına şahit oluyoruz" diye konuştu.

Ülkenin birliğine saldırı

Sosyal medya siteleri üzerinden TBMM'ye, bu ülkeyi yöneten Başbakana ve ailesine hakaretler yapıldığını, küfürler yağdırıldığını, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade eden Pakdil, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Başbakanımıza Gezi Parkı düzenlemesi vesilesiyle yapılan saldırılar, ülkemizin birliğine ve istikrarına yapılmış saldırılardır. Bu ülkeye hizmet etmekten başka gayesi olmayan Başbakanımızın şahsında hedef Türkiye'dir."

Özgürlük sınırsız değil

Sanal alemin de sınırlarının olduğunu ifade eden Pakdil, "Özgürlük anlayışı başkalarına hakaret etme, küfür etme, başkalarının kişilik haklarını ihlal etme, yalan haber yayma anlamlarına gelmez. Bazen takma isimler kullanılarak bu saldırının dozu artırılıyor. Bir de olayın kışkırtıcı tarafı bulunmaktadır. Kötü niyetli kişiler kasıtlı olarak bu yola da başvurabilmektedir. Bu şekilde hareket edenler aslında yanlış düşünüyorlar. Çünkü en çabuk tespit edilen suçlar, bilişim ve teknoloji üzerinden işlenen suçlardır" şeklinde konuştu.