İnsanlar açlıktan ölürken ilk gelen Erdoğan'dı

İstanbul'da STK temsilcileriyle bir araya gelen Somali Sağlık Bakanı Kasım, "İnsanlar açlıktan ölürken, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ailesi ile Somali'ye ilk gelen lider oldu ve kapalı olan kapıları açtı" diye konuştu

Somali Sağlık, Kalkınma ve Sosyal İşler Bakanı Dr. Meryem Kasım, Yardımeli Derneği'nin daveti ile geldiği İstanbul'da Somali'de çalışma yapan sivil toplum kuruluşu yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi.

Yedikule'de Somali'de çalışma yürüten STK yönetici ve üyeleri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Kasım, "Somali zor duruma düştüğünde, insanlar açlıktan ölürken, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, ailesi ile Somali'ye ilk gelen lider oldu ve kapalı olan kapıları açtı. Somali halkı da şunu biliyor ki bu tarihi bir ziyaretti" dedi.

TÜRKİYE'TE TEŞEKKÜR ETTİ

Somali'de verdiği hizmetlerden dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkürlerini sunan Kasım, STK'lara Somali'deki çalışmaları ile ilgili koordinasyon çağrısında bulundu.

Ülkesindeki yaşanan terör olaylarının açtığı toplumsal yaralara işaret eden Kasım, "Reyhanlı'da yaşanan olaylar ile ilgili Türk halkına taziyelerimi sunuyorum. Bu patlamalar, sanki kendi ülkem Somali'de yaşanmış gibi acısını hissettim" diye konuştu.