İmamoğlu'na net mesaj: Artık oy moy yok

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüp'te yeşil alana bina yapmak isteyince mahallelilerce yuhalandı. Olayda kolu kırılan Ayşe Topçu, ''Evimden ona 6 oy çıktı ama o bizi ezip geçti'' dedi.

Haber: Özlem Doğan

Eyüp Yeşilpınar Mahallesi’nde, “kentsel dönüşüm” bahanesiyle yapılan çalışmadan mağdur olup karşı çıkan mahalleli Ekrem İmamoğlu ile görüşmek istedi. Mahalleyi ziyaret eden Ekrem İmamoğlu ile konuşmak için yolun kenarında beklerken vatandaşlar, koruma ve makam aracının hızla uzaklaşmaya çalışırken yaralandı. İBB aracının çarpması sonucu kolu kırılan ve yüzü kanlar içinde kalan Ayşe Topçu, mahalle sakinlerinden Fadime Bozdağ ve Sultan Aşık Milat’a konuştu.

Bizi görmemek için önümüze set çekti

Halk ne derse onun olması gerektiğini ifade eden mağdur Ayşe Topçu, “Biz ne AK Partiliyiz ne CHP’liyiz. Sadece parkımızı istiyoruz. İstanbul depremi bekleniyor deyip bizim parkımızda kurdele kesemezler. Ekrem İmamoğlu benden altı oy aldı ama bir daha ona oy veremeyeceğim. Beş dakika bizimle konuşmadı, tenezzül etmedi. Bizi ezip geçti, bir selamımızı bile almadı. Geldi, kendi adamlarıyla konuştu. Halkın önüne üç metre duvar çekti, halkı görmedi bile. Ben düşüp sürüklenirken kanlı halimi de gördü ama umursamadı. CHP’den kimse beni arayıp sormadı bile. Gerekirse öbür kolumu da feda ederim ama parkımızı yıktırmam. Gezi parkında bir ağaç için İstanbul’u birbirine kattılar ama buradakiler ağaç değil mi? Dozerle ağaçları indiriyorlar. Bizim parkımıza dozer gelirse asıl eylemi o zaman görürler” dedi.

Gezi parkındakiler ağaç da bunlar ne

Daha önce parklarının yıkılmayacağına dair taahhüt aldıklarını söyleyen mahalle sakini Fadime Bozdağ, “Ekrem İmamoğlu deprem bahanesiyle Kanal İstanbul’a karşı çıkıyor ama bu parktaki deprem toplanma yerini nasıl yıkıyor? Demek ki niyetleri bambaşka. Bize bu park yıkılmayacak demişlerdi. Buraya tabelayı vatandaş değil, yetkililer dikti. Bunu İBB nasıl kaldırabiliyor? Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz ama parkımızı ellemesinler. Dün kadınlar olarak Ekrem İmamoğlu ile konuşmak istedik, sırf ona ulaşamayalım diye önümüze polis koydular. Cumhurbaşkanımız yolda çocuk el sallasa durup onunla konuşuyor. İşte devlet adamlığı budur. Vatandaşın halini hatırını sormaktır” ifadelerini kullandı.

O ağaçları parka biz diktik

Yeşilpınar Gençlik Parkı’na herkesin ağaç diktiğini belirten mahalle sakini Sultan Aşık, “Bize sormadan kimse o parkı yıkamaz. Biz sadece parkımızın yıkılmaması için destek istiyoruz. Bu park söz verildiği gibi kalsın. Konutları çoğaltıp parkları küçülteceklermiş. Oysa en son İstanbul’da deprem olduğunda parklar tıklım tıklım oldu. Buna rağmen park nasıl yıkılabilir? Biz kabul etmiyoruz” diye konuştu.