İmamoğlu hem suçlu hem güçlü!..

İBB Başkanı Ekram İmamoğlu, ​İngiliz elçisiyle konuştuklarını açıklamak yerine gerçekleri yazan Milat'ı hedef aldı...

Milyonlarca İstanbullu kar esaretindeyken yolları tuzlamak yerine İngiliz elçisiyle balık tuzlayan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gerçekleri yazan Milat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Milat’ın etkili yayınları CHP’li İmamoğlu’nu rahatsız etti. İstanbul’u esir alan kar yağışında İngiliz büyükelçi ile lüks bir balıkçıda 3 saat keyif çatan İmamoğlu, görüntüleri paylaşan gazetemizin İstihbarat Şefi Özlem Doğan’a dava açtı. Hukukçular: Haber gerçek, suç unsuru yok

İLHAN ÇULHA

İstanbul’da yoğun kar yağışında yolda kalan vatandaşları kurtarmak yerine Sarıyer’de bir balıkçıda İngiliz Büyükelçiyle yemek yiyen CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelen tepkiler karşısında köşeye sıkıştı. İmamoğlu, önce “Küçük bir yemek molası” saatler sonra ise “1 ay önceden belirlenmiş randevu” dediği görüşmenin içeriğini açıklamak yerine, görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Milat ve Yeni Şafak gazetelerine dava açtı. İngiliz büyükelçi ile lüks bir balıkçıda 3 saat keyif çatan İmamoğlu, görüntüleri paylaşan gazetemizin İstihbarat Şefi Özlem Doğan’a dava açtı.

GERÇEKLER RAHATSIZ ETTİ

İmamoğlu’nun skandalını ve İBB Sözcüsü Murat Ongun’un kayak tatiline gittiği İsviçre’den sanki İstanbul’daymış gibi ‘sahada’ çalıştıkları yalanını yazan Milat, CHP’li Başkanı rahatsız etti. İki büyük yalanın ortaya çıkması üzerine, basın ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan İmamoğlu, kendi skandalını unutturmak için gazetecileri suçlamayı seçti. Hukukçular basın özgürlüğünü hiçe sayan bu davaya tepki gösterdi. Milat’a konuşan Hukukçu Cüneyd Altıparmak, balıkçıya giden İmamoğlu’nun güvenlik kamerası görüntüleriyle o gece gittiği yerin ortaya çıkığını ifade etti.

SUÇ UNSURU YOK

Gazeteciliğin kamuoyuna mâl olmuş kişilerle ilgili bilgileri paylaşmak olduğunu ifade eden Altıparmak, “Başkan İmamoğlu’nun balıkçıya gitme görüntülerinin gerçek olduğu ortaya çıktı. Haberi yayınlayan gazetecinin uydurma ya da manipülasyon amaçlı bir haber yapmadığı anlaşıldı. Bir belediye başkanının resmi bir isimle kamuya açık bir mekânda görüşmesinin basında yer verilmesinin hukuki olarak bir yaptırımı yok. İmamoğlu’nun özel hayatına denk gelebilecek bir şekilde örneğin evde otururken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşmak elbette suçtur ama siyasilerin evi dışında bulunduğu mekanlar, görüştüğü kişiler haber değeri taşır” dedi.

HABER NİTELİĞİNDEDİR

Haber değeri açısından siyasilerle sıradan vatandaş arasında fark olduğuna dikkat çeken Altıparmak, “Bu tür görüntülerini en çok gazeteciler kullanır. Polis muhabirleri bu tür görüntüleri çok kullanır. Yayınlanan görüntülerde İmamoğlu’nun büyükelçiyle görüşüp görüşmediği ortaya konmuştur. Bir vatandaşın balıkçıda yemek yemesiyle İmamoğlu’nun birisiyle buluşması arasında fark var çünkü siyasinin görüşmesi haber niteliği taşıyor. Dolayısıyla görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin suç duyurusuna binaen hukuki olarak herhangi suç unsuru bulunmuyor” diye konuştu.

Türkiye’de ‘bizim gazetecimiz’, ‘sizin gazeteciniz’ diye bir ayrımın olduğunu kaydeden Altıparmak, “Kanunla düzenlenmiş bir suç olduğu halde Cumhurbaşkanına hakaret eden Sedef Kabaş’a sahip çıkanlar, haber amaçlı yayınlanan bu tür görüntülerden ötürü gazetecilere suç duyurusunda bulunuyor” dedi.