İmama iftira attılar gerçek ortaya çıkınca geri vites!

Diyarbakır'daki Narin Güran cinayetinin yaşandığı Tavşantepe Köyü'nde, köy imamı R.K.'ya yöneltilen polis sorgusunda telefonundan cinsel içerikli görüntüler çıktığı suçlamalarının iftira olduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Emrullah Erdinç, soruşturmanın polis değil, jandarma tarafından yürütüldüğüne dikkat çekerek, jandarma kaynaklarının “suç konusu değilse özel hayat hakkında soru sorulamaz, imam ile ilgili böyle bir sorgu yapılmadı” açıklamasını aktardı.

Sosyal medyada köy imamına itibar suikastı yapıldı

Narin Güran cinayetiyle ilgili olarak jandarma tarafından gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan köy imamıyla ilgili MedyaRadar adlı bir haber sitesinde skandal iddialar gündeme geldi. Haberde, imamın telefonunda grup seks videoları bulunduğu ve polis tarafından bu konunun sorgulamada kendisine sorulduğu öne sürüldü. Bu asılsız haber, sosyal medyada hızla yayılırken imamlar ile camiler, bir anda hedef haline geldi.

Namuslu gazetecilik itibar suikastının önüne geçti

Narin Güran cinayetinin soruşturması polis değil, jandarma tarafından yürütüldüğü için medyada çıkan çelişkili haberlerle ilgili olarak jandarma kaynaklarından bilgi alan gazeteci Emrullah Erdinç, X hesabından yaptığı açıklamada, imamın telefonunda grup seks videolarının bulunduğu ve bu konunun sorgulamada kendisine sorulduğu iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Erdinç, imamın böyle bir sorgulama sürecine tabi tutulmadığını vurguladı.

Erdinç, X hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bu ifadeler doğru değil. Birincisi; soruşturmayı polis değil jandarma yürütüyor. İkincisi; Narin Güran soruşturmasını yürüten Jandarma kaynakları, ‘Hiçbir soruşturmada suç konusu değilse özel hayata ilişkin soru sorulmaz, imam ile ilgili de böyle bir sorgu olmadı. Zaten telefonundan da bu tarz bir video ya da fotoğraf çıkmadı’ dedi.”

Yalan haber gerçeğin önüne geçti

Köy imamına atılan iftiranın ortaya çıkmasından sonra haberi ilk dolaşıma sokan MedyaRadar yalan haberi yayından kaldırırken yalanın yayılmasının önüne geçilmedi. Yalan haberin sosyal medya trolleri tarafından hızla yayılması, iftiraların ülke gündemine oturmasına neden oldu. Her fırsatta İslam'a saldıran zihni bulanık gruplar yalan haberi bile bile gündemde tutarak dini kurumları ve çalışanları hala hedef göstermeye devam ederken vatandaşlar yalan haber yapanlara karşı sert tedbirlerin getirilmesi yoğun talepte bulundu.