İmam Hatiplilerden Erdoğan'a büyük sürpriz

İmam Hatip okulları kuruluşlarının 100. yılı nedeniyle düzenlenecek programda imam hatip camiası için bir ilk yaşanacak.

60 farklı ülkeden İmam Hatip okullarında okumak içinTürkiye'ye gelen öğrenciler, programa katılacakBaşbakan Erdoğan'a bir sürpriz yaparak yeniyazılan imam hatip seslenişini okuyacak.

İmam Hatip camiası, kuruluşlarının 100. yılında İstanbul'da bir araya geliyor. Üsküdar Belediyesi ile ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin işbirliğinde gerçekleştirilecek olan 'İmam Hatip Yüzyıllık Hikaye' programında binlerce İmam Hatipli genç buluşacak.

Yeni İmam Hatip seslenişi

60 ülkeden Türkiye'ye gelerek Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde okuyan öğrencilerin deyer alacağı programa Başbakan Erdoğan da onur konuğu olarak katılacak. 60 farklı ülkeninvatandaşı olan İmam Hatip öğrencileri, programda sahneye çıkarak, yeni yazılan 'İmam Hatip Seslenişi'ni okuyacak.

Medresetü'l Eimme'yeden İmam Hatip'te

Osmanlı döneminde 'Medresetü'l Eimme' ismiyle kurulan Cumhuriyet'ten sonra İmam Hatip adını alan okullar, 100. yılını Üsküdar Burhan Felek Spor Salonu'nda kutlayacak. 17 Ocak2014 Cuma günü yapılacak programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekillerinin, eğitim camiasının önde gelen isimlerinin yanı sıra on binin üzerinde İmam Hatip öğrencisi ve velinin katılması bekleniyor.

Yeni bir İmam Hatip marşının ilk kez seslendirileceği, 60 farklı ülkeden gelen İmam Hatipöğrencilerinin sahnede yer alacağı program, 17 Ocak 2014 Cuma günü saat 13.30'dagerçekleştirilecek.

Erdoğan'ın duası ağlatmıştı

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yıl ÖNDER'in düzenlediği Kutlu Doğum programında İmam Hatiplilere seslenmiş ve konuşmasının başında yaptığı dua ile öğrencileri ağlatmıştı.

Kaynak: Yeni Şafak