İlker Başbuğ: PKK Dağlıca'yı tek başına planlamadı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 2007'de 12 askerin şehit düştüğü Dağlıca saldırısının yalnızca PKK'nın planı olmadığını söyledi.

İlker Başbuğ, 21 Ekim 2007'de PKK'nın Hakkari/Dağlıca'daki karakola yaptığı saldırıyı hatırlatarak, "Bu konuda medyada korkunç bir bilgi kirliliği yaratıldı. TSK, terörle mücadelede başarılı değildir' algısı oluşturulmaya çalışıldı. Kamuoyunda, 'terörle mücadelede karamsarlık oluşturuldu ve terör sorununun çözümünün silahlı mücadele ile olmayacağı düşüncesi yaratıldı" dedi. Başbuğ, şöyle devam etti:

"AMAÇ SİYASİ ÇÖZÜME ZORLAMATI"

"Zaten Dağlıca saldırısından kısa süre sonra da Taraf gazetesi yayına başladı. Gazetenin ana görevi TSK'ya karşı psikolojik harekat yürütülmesi ve açılan soruşturmalarla da TSK aleyhine kamuoyunda algı yaratılmasıydı. Bu gazeteyi kimler görevlendirdi? Kimler destekledi? Bu cevaplar bulunamadan 2000-2010 dönemi sağlıklı değerlendirilemez. Dağlıca saldırısının amacı, PKK terörünün sonlandırılmasının sadece 'siyasi çözüm' ile olabileceğini benimsetmekti. Bu, PKK'nın tek başına planladığı ve icra ettiği bir saldırı değildir."