İhvan lideri gözaltında öldü

Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Dr. Safvet Halil, Ed-Dakheliyye iline bağlı El-Mansura şehrinde gözaltında tutulduğu polis merkezinde hayatını kaybetti.

Mısır'ın El mansura bölgesinde gözaltında tutulan İhvan liderlerinden Dr. Safvet Halil, hayatını kaybetti. İsmini vermek istemeyen bir avukat, kanser olan Halil'in, polis merkezinden mahkemeye ambulans yerine sıradan araçlarla götürülüp getirildiğini belirterek, vücudu bu olumsuz şartlara dayanamayan Halil'in hayatını kaybettiğini ifade etti. Avukat, ceza mahkemesince bazı İhvan üyeleriyle tahliye kararı gelecek cumartesiye ertelenen Halil'in, bu karadan bir süre sonra hayatını kaybettiğini belirtti. Halil, bir aydan fazla süre önce Mansura'da düzenlenen darbe karşıtı gösteriler sırasında gözaltına alınmış, "silah taşıma, kamu güvenliğini bozma ve şiddete teşvik" suçlamalarıyla hakkında birden fazla ihtiyati hapis kararı verilmişti.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada da Dakhaliyye ilindeki "eczacıların manevi babası" diye nitelenen Safvet Halil'in öldüğü duyuruldu. Açıklamada, "Halil, sağlık durumunun kötüye gitmesi ve mahkemenin tahliye etme kararından sonra polisin onu serbest bırakmada yavaş davranması nedeniyle hayatını kaybetti" ifadesi kullanıldı