İHH’ya yetim duası

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organizesiyle Ramazan 15 Dünya Yetimler Günü dolayısıyla 15 ülkeden 50 yetim İstanbul’da buluştu. Yetimler, bir hafta boyunca İstanbul’da çeşitli etkinliklere katılacak.

Özlem DOĞAN

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın önerisiyle İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından 2014 yılında, Ramazan’ın 15’inci gününde ilan edilen Dünya Yetimler Günü, dünyanın farklı bölgelerinden İstanbul’a gelen yetimlerle birlikte çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

15 ülkeden 50 yetim Türkiye’ye geldi

Azerbaycan, Bosna, Filistin, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Sri Lanka, Kırgızistan, Etiyopya, Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenistan ve Doğu Türkistan gibi ülkelerden gelen yetimler, Türk Hava Yolları ve Esenler Belediyesi’nin sponsorluğunda Türkiye’deki yetimlerle bir araya geldi. Bu vesile ile İHH Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasının ardından yetimlere İstanbul’un çeşitli mekânları gezdirilecek, iftar sofralarına katılmaları sağlanacak. Çocuklar, hediyelerle mutlu edilecek. İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Yılmaz, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer ve 15 ülkeden 50 yetimin katıldığı basın toplantısı, yetimlerin ülke isimlerinin okunarak alkışlanması ile başladı.

Yüreğimiz yetim yavrularımızla dolu

Yetimlere temas edebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yılmaz, “Yetim yavrularımızla ilgili yüreklerimiz dopdolu. Dünya egemenlerinin umursamadığı yetimlerimizle birlikteyiz. 4 yıldır yetim yavrularımızın sıkıntılarını haykırmaya çalışıyoruz. Tabi ki bu çalışmalar kayda değer olmakla birlikte yeterli değil” dedi.

Tüm dünyaya mesaj vermek istiyoruz

Murat Yılmaz’ın ardından söz alan Reşat Başer, “Burada yeryüzünün masum yüzleri aramızda. Bugün tüm dünyaya mesaj vermeye çalışacağız. Bu mesajın içerisinde savaşların olmayacağı bir geleceğe hazırlık var, barış var, huzur var” ifadelerini kullandı. Reşat Başer daha sonra İHH İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nın hazırladığı “Savaş Mağduru Yetimler” raporunu kamuoyu ile paylaştı.

“Bütün çocuklar bizim gibi gülsünler”

Lübnan’da yaşayan Filistinli yetim Hala Abdulrahim: “Ben hiç ülkemi görmedim. Ülkemi sadece dedemin anlattığı hikayelerden biliyorum. Oraya dönüp özgürce yaşamak istiyorum.”

Azerbaycanlı yetim Arif Sadıgova: “Bütün çocuklar bizim gibi gülsünler. Üzerlerine bomba yağmasın.”

Doğu Türkistanlı yetim Alma Farak Rahime: “Doğu Türkistan’da çocuklar okumak istiyorlar ama okuyamıyorlar. Kendi dillerini konuşamıyorlar. Ben hepsinin anne ve babasının yanında olmalarını istiyorum. Toplama kamplarında yaşamak istemiyoruz.”