İhanet çetesi iş başında

Üst aklın dizayn etmeye çalıştığı Ortadoğu'ya Türkiye'yi çekmek isteyen güçler, Suruç saldırısı ile Türkiye'de bir iç karışıklık çıkarmaya çalıştı. Türkiye ile DEAŞ terör örgütü arasında organik bağ kurmak isteyen Türkiye karşıtı, memleket düşmanı lobi ise yürütülen özel operasyonun tamamlayıcı unsurlarından oldu.

EZGİ ÇELİKANKARA

Türkiye geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki hain saldırıyla sarsıldı. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef alan kirli eller Türkiye'nin dört bir yanında lanetlendi. Konuya dair görüşlerini aldığımız AK Parti milletvekilleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve yazarlar Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlere karşı kenetlenmemiz gerektiğini ifade etti.

"Memleket düşmanı lobi iş başında"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Mazhar Bağlı, topluma karşı sorumluluk sahibi olan kişi ve kurumları teröre karşı durmaya ve duyarlı olmaya devam ettiğini belirtti. Bu konuda mutlaka hassasiyetin ve duyarlılığın oluşması gerektiğinin altını çizen Bağlı, olayın çok profesyonelce planlanmış bir terör saldırısı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Türkiye ile IŞİD terör örgütü arasında organik bağ kuranların, kurma çabası içerisinde olanların yürütmüş olduğu operasyonun önemli hamlesinden biri olduğuna dikkat çeken Bağlı, Türkiye'nin IŞİD ile bağlantılı bir devlet haline mahku00fbm edilmek istendiğini vurguladı. Kamuoyu vicdanında ve uluslararası arenada bunu yapmak isteyen bir lobi olduğunu söyleyen Bağlı, "Türkiye karşıtı, memleket düşmanı bir lobi var. Bunun baş aktörleri PKK, Gülenci çeteler, İngiltere, BBC, CHP, Cumhuriyet Gazetesi ve ulusalcılardır. Türkiye'nin böyle bir ilişkisinin olmadığı çok net ve açık bir şekilde dile getirilmiş olmasına rağmen, böyle bir bağlantıyı varmış gibi gösterme konusunda hokkabazlık yapıldığını net olarak görüyoruz. Bu terör eylemi de bu yürütülen özel operasyonun tamamlayıcı unsurlarından birisidir" dedi.

"Kirli tezgah"

Yaşanan terör meselesinin Türkiye'nin mutlaka hassasiyetle takip etmesi ve üzerinde durması gerektiği bir konu olduğunu gösterdiğini değerlendiren Bağlı, HDP'nin açıklamalarına ilişkin eleştirilerde bulundu. Yaslanmış oldukları temel gücün bir terör örgütü olduğunu söylemeleri ve hükümeti suçlamalarını ibretlik açıklamalar olarak nitelendiren Bağlı, " Hükümeti Kürt meselesini çözen bir aktör olmaktan çıkarmak istiyorlar. Hükümeti ve siyaseti denge dışı bırakmak gibi bir amaç ve çalışma var" dedi. Ayrıca bölgede incelemelerde bulunan Bağlı, aldığı bilgileri de herkesin bilmesi gerektiğini düşünerek okurlar ile paylaştı. Bağlı, " Gelen kişilerin ilçeye girişlerinde kontrol yapılmak istendiği, daha sonra söz konusu Kültür merkezine girişlerinde HDP'nin gerginlik çıkar diye izin vermediği, biz kendi aramamızı yaparız dediği aldığımız bilgiler arasında. Canlı bomba olduğu iddia edilen kişinin onlarla birlikte yolculuk yaparak oraya geldiği, basın açıklamalarına kadar aralarında uzun süre kaldığı ayrıca örgütün içerisine tanınmayan bir kişinin bu kadar kolay bir biçimde orada olamayacağı gerçeğini de bilmek gerekiyor. Bu karmaşık olay da bize tezgahın ne kadar kirli olduğunu gösteriyor" dedi.

"Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlere karşı kenetlenmeliyiz"

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, birilerinin Türkiye'nin huzurunu bozmak istediğini belirterek buna karşı milletin kenetlenmesi gerektiğini vurguladı. "Her türlü teröre, terör örgütüne karşıyız" sloganını kullanmamız gerektiğini söyleyen Gündoğdu, "30'un üzerinde vatandaşımızı kaybettik. Bunu ülkenin ortak kaybı olarak değerlendirerek birlik çağrısı yapmamız gerekir. Ama senin terör örgütün, benim terör örgütüm gibi ucuz yaklaşımlar var. Barışı önemsiyoruz diyerek Türkiye'de siyaset yapan herkesin HDP'de dahil olmak üzere, bütün terör örgütlerine ve şiddete karşıyım demesi lazım" diye konuştu. Acılar üzerinden istismar yapmakla bu ülkenin çok şey kaybettiğine dikkat çeken Gündoğdu, yaşananların tekrarlanmaması için her türlü tedbirin alınması gerektiğini kaydetti. Silahlanma çağrısı yaparak diğer tarafta neden tedbir alınmıyor yaklaşımlarının hoş olmadığını söyleyen Gündoğdu, "Bütün siyasi partilerin terörü lanetleyerek kenetlenmesi lazım ki bu tür olayları atlatalım. Birileri Türkiye'yi kaosa sokmak, birliğimizi sabote etmek istiyor. Ama buna birlik ve beraberlik içerisinde engel olmamız lazım" dedi.

"KürtTürk kavgasını kemikleştirmek istiyorlar"

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise Türkiye'nin bölgesel aktör olmasından rahatsızlık duyanların Türkiye'de ki istikrarı bozmak adına çabaladığını söyledi. Parlamentodaki bütün partilerin milletvekillerine bu konuda büyük sorumluluk düştüğünü kaydeden Özdağ, "Yıllarca vesayetçileri kullanarak Türkiye'de istikrarı bozmak istediler. Siyasete yön vermek istediler. Siyasetçiyi terbiye etmek istediler. Çözüm Süreci ile duraklasa da şimdi de terörle yapıyorlar. KürtTürk kavgasını biraz daha kemikleştirmek istiyorlar. Bunlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor. Terörün sendenibendeni olmaz. Bunlar kesinlikle kabul edilemez. PYD'de, IŞİD'de terör örgütüdür. Nerede kim bir masumu öldürüyorsa, nerede kim bir ideolojiye, fikre yaşama hakkı tanımıyorsa teröristtir ve faşisttir" diye konuştu.

"Saldırı hepimize yapılmıştır inancıyla hareket etmeliyiz"

Yazar İlhami Işık, Suruç'ta ki saldırıyı kınadığını belirterek, saldırının amacının "AK Parti iktidarı IŞİD eliyle Kürtleri öldürtüyor" algısını oluşturmak olduğunu dile getirdi. Kürt öfkesinin kine ve düşmanlaştırmaya sevk edilmek istendiğini kaydeden Işık, "Aylardır mevcut iktidarı IŞİD ile iş birliği içerisinde göstererek bir kopuşa neden olmak istiyorlar. İnanç, kimlik ve mezheplerinden ötürü insanların birbirine düşman olması isteniyor" diye konuştu. Suruç üzerinden Türkiye'nin her bölgesine kanlı bir mesaj verildiğine dikkat çeken Işık, " Bu saldırı Türkiye'de yaşayan herkese yapılmıştır. Bunu böyle okumak gerekir. Eğer bu saldırı hepimize yapılmıştır inancıyla hareket edersek yapılabilecek saldırıların önünü almış oluruz. Saldırıyı onun yanlışı veya bunun doğrusu şeklinde değerlendirdiğimiz zaman istenilen tuzağa düşmüş oluruz" dedi. Bu tuzağı Türk milletinin boşa çıkarması gerektiğini ifade eden Işık, yapılan açıklamalar ve analizlerde de kullanılan dile dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. "Sağduyu ve süku00fbnet içerisinde bu saldırıyı göğüslememiz gerekiyor" diyen Işık, "Çok fazla strateji ve analize gerek yok. Etrafımız kan gölü ve bunu Türkiye içerisine sıçratmak istiyorlar. Bu tuzağı boşa çıkarmamız lazım" dedi.

"Terörist saldırılar hedefine ulaşamayacaktır"

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin de Suruç'ta meydana gelen terör saldırısını kınadığını dile getirdi. Çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Ertekin, bölgeye sağduyu ve süku00fbnet çağrısında bulundu. "Saldırıyı gerçekleştirenleri, destekleyenleri ve milletimize zarar vermek isteyenleri şiddetle kınıyoruz" diyen Ertekin, "İlimizde ve bölgemizde, huzur ve barışa adım adım ilerlerken milletimizin birlik ve bütünlüğüne zarar vermek üzere gerçekleştirilen bu tür terörist saldırılar hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır" diye konuştu.

"Provokasyonlara karşı dikkatli olmalıyız"

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ise bölge halkını ve tüm Türkiye'yi sağduyuya davet ederek saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti. Her türlü provokasyona karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Eyyüpoğlu, masum ve sivil insanların ölümüne neden olan her türlü saldırının bir insanlık suçuolduğunu vurguladı.