İBB''nin aç bıraktığı köpekler muhabire saldırdı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kafe ve lokantaların kapanmasıyla birlikte yiyecek bulmakta zorlanan köpekler hafta içi vatandaşlara saldırıyor. Ataköy’de 15 köpeğin saldırısına uğrayıp yaralanan vatandaşın yaşadıklarına çevre sakinleri tepki göstererek Bakırköy Belediyesi’ni ve İBB’yi suçladı.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı hafta sonları sokaklar kedi ve köpeklere kalıyor. Kafe ve lokantaların kapanmasından ötürü yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar hafta içi vatandaşlara saldırıyor. Dün yaklaşık 15 köpek, Ataköy Rauf Orbay Caddesi’nde Gazeteci Enes Babacan’a saldırarak yaraladı. Babacan’ı kurtarmak isteyen bir vatandaş da köpeklerin saldırısına maruz kaldı. Ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Babacan’a yapılan ilk müdahalenin ardından kuduz ve tetanos aşısı yapıldı. Babacan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yolda yürüyordum. Birden 10-15 köpeği karşımda görünce korktum ama kaçmaya bile fırsat bulamadan saldırıp ısırdılar. Beni kurtarmak için yardıma gelen amcaya da saldırıp dizini ısırdılar” diye konuştu.

Belediye yetersiz kalıyor

Köpeğin ısırdığı vatandaşların yaşadığı olaya tepki gösteren semt sakinlerinden Ece Uyar, koronavirüs tedbirlerinden sonra çoğalan köpek sayısından ötürü daha önce de bu tür olaylarla karşılaştıklarını, durumu İBB ve Bakırköy Belediyesi’ne bildirmelerine rağmen sonuç alamadıklarını ifade etti. Olaya şahit olan Metin Doğrusöz ise köpeklerin yiyecek bulamadıkları için insanlara saldırdığını ve özellikle devlet tarafından izin verilen saatlerde dışarı çıkacak olan çocuklar için tehdit olacaklarını belirtti. Çevre sakinleri kedi ve köpeklere belediye tarafından yeterli gıdanın verilmediğini iddia etti.