Hükümeti kapatmaları ideolojik

ABD Başkanı Barack Obama, Temsilciler Meclisi'ndeki cumhuriyetçileri, milyonlarca Amerikalıyı uygun fiyatlı sağlık sigortası edinme imkanından mahrum bırakmak için, ideolojik bir savaş yüzünden hükümeti kapatmakla suçladı

ABD Başkanı Barack Obama, Temsilciler Meclisi'ndeki cumhuriyetçileri, milyonlarca Amerikalıyı uygun fiyatlı sağlık sigortası edinme imkanından mahrum bırakmak için, ideolojik bir savaş yüzünden hükümeti kapatmakla suçladı. Beyaz Saray'da bugün bazı maddeleri yürürlüğe giren sağlık reformundan yararlanan bir grupla görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Obama, "Dün gece yarısı, 17 yıldır ilk kez, Kongre'deki cumhuriyetçiler federal hükümeti kapatmayı seçtiler. Daha spesifik olmam gerekirse devletin tek bir organındaki, Kongre'nin tek bir kanadındaki tek bir partinin içindeki bir kesim, sırf bir yasadan hoşlanmadıkları için hükümetin büyük bir bölümünü kapattı" diye konuştu.

Kongreye mesaj

Obama, Cumhuriyetçilerin hükümeti kapatması ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Kongre'ye basit mesajım şu: Bütçeyi geçirin, hükümetin kapanmasına son verin. Faturalarınızı ödeyin, ekonomik bir kapanmaya engel olun. Beklemeyin, ertelemeyin, ekonomimizin ya da insanlarımızın bu duruma maruz kalmasına artık izin vermeyin. Defalarca söylediğim gibi, yapmamız gereken işleri yapmak için, ekonomiyi büyütmek, istihdam yaratmak ve mali durumumuzu uzun vadede düzene sokmak için demokratlarla ve cumhuriyetçilerle birlikte çalışmaya hazırım."