Hükümet Somut Adımlar Atacak

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, 'Hükümetle görüşmelerde bu ay içinde bazı konuların somutlaşacağı söylendi. Uygulama süreçlerinin de hızlanacağına dair bir açıklama var' dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Hükümet'le yapılan görüşmelerde bu ay içinde somut adımların atılacağı bilgisini aldıklarını söyledi. AKŞAM'a konuşan Yüksekdağ'ın açıklamaları şöyle:
HÜKÜMET SOMUT ADIMLAR ATACAK
Sürekli olarak hükümet yetkilileriyle görüşülüyor. Son görüşmede bu ay içinde bazı konuların somutlaşacağı belirtildi. Uygulama süreçlerinin hızlandırılacağına dair hükümetten gelen bir açıklama var. Bu ay içinde İmralı ziyaretlerinin önündeki blokajların kaldırılacağını ve başka heyetlerin ziyaretlerinin de kolaylaştırılacağı beklentimiz var. Bir de İzleme Kurulu maddesi masada. Zannediyoruz bu ay ona ilişkin de gelişmeler olacak. Sürecin şeffaflaşması konusunda da gelişme bekliyoruz. Telekonferans konusu da hasta tutsaklar konusu kadar önemli. Öcalan kameralar aracılığıyla tüm Türkiye halkına seslenmeli. Bu rahatlatıcı bir adım olur.
HERKESİN MESELESİ
Kürt sorunu Türkiye'nin demokratikleşme sorununun ta kendisidir. Bu üstünden atlayamayacağımız kadar büyük bir sorun. Kürt sorunu sadece HDP'nin meselesi değil ki! AK Parti'nin, CHP'nin, MHP'nin de meselesi. Ama siyaset çok dar algılar üzerinden yürüyor. Bu yüzden Kürt sorunu çözümü konusu HDP'ye havale edildi. O sorunun tek muhatabı sadece Kürt halkıymış ya da HDP'ymiş gibi davranılıyor. Halbuki Türk halkı, Kürt sorununun çözümüne, Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda atılacak adımlara, Öcalan'ın serbest bırakılması hazır.
Kaynak: Akşam