Hitler'in de yattığı cezaevinde tutuluyor

NSU davasının baş zanlısı Beate Zschaepe'nin kaldığı cezaevi görüntülendi. Şartların çok iyi olduğu hücre, otel odasını aratmıyor. Katillerin rahat etmeleri için her koşul sağlanmış

Almanya'da yabancılara yönelik saldırılar düzenleyen ırkçı terör örgütü Nasyonalsosyalist Yeraltı (NSU) davasının baş zanlısı Beate Zschaepe'nin kaldığı cezaevi görüntülendi.

Ülkede 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan terör örgütü NSU'nun hayatta kalan tek üyesi Zschaepe, Münih'in Stadelheim cezaevinde yatıyor.

Davanın baş zanlısı Zschaepe, cezaevinde kadın tutukluların kaldığı 10 metrekarelik hücre tipi odalarda kalıyor. Odada bir yatak, elbise dolabı, televizyon, çalışma masası, özel eşyaların konabileceği raflar, lavabo ve bir tuvalet bulunuyor.

Tüm hücrelerin pencereleri, tutukluların açık havaya çıktıkları ve top oynama gibi sportif faaliyetler yapabildikleri iç avluya bakıyor. Tutuklular günde 1 saat açık havaya çıkabiliyor.

RAHATLARI YERİNDE

Zschaepe'ye bir diz üstü bilgisayar verildiği ve bilgisayarda dava ile ilgili dosyaların bulunduğu belirtildi. Dosyaları okuyarak davaya hazırlanan Zschaepe, bilgisayarını duruşmalar için mahkeme salonuna gittiğinde de yanında bulundurabilecek.

Zschaepe'nin avukatları ile de muntazam olarak görüştüğü kaydedildi. Sanıkların cezaevinde avukatlarıyla görüşmek için ayrı odalar ayrılmış durumda.

Hücrelerde ve iç avluda sigara içilmesine izin veriliyor. Tutuklular ayda iki kez cezaevindeki marketten sigara temin edebiliyor. Zschaepe'nin de sigara kullandığı biliniyor.

Hitler'in de yattığı cezaevinde tutuluyor

Münih'in güneyinde Stadelheim semtinde bulunan cezaevi 1894 yılında inşaa edilmiş ve bir dönem Nazi lideri Adolf Hitler de burada cezasını çekmiş. Adolf Hitler'in 1922 yılında asayişi bozmak suçundan Münih cezaevinde yaklaşık 1 ay tutuklu kaldığı öğrenildi.

Öte yandan Sobibor'daki Nazi toplama kampında gardiyanlık yaparken binlerce Yahudi'nin ölümünden sorumlu tutulan John Demjankuk'un da bu cezaevinde tutulduğu öğrenildi.