Hiranur'da icazet töreni

Hiranur Vakfı'nda aldıkları eğitimle , islamu00ee ilimlerde hocalık mertebesine ulaşan 63 kişiyi icazetleri törenle verildi.

Özel Haber - İsmail Zelvi

Hiranur Vakfı'nda aldıkları eğitimle , islamu00ee ilimlerde hocalık mertebesine ulaşan 63 kişiyi icazetleri törenle verildi. Vakfın Sancaktepe'deki merkezinde düzenlenen törene, Mekke Ulamesından Ömer Geylani, Yemen Ulemasından Habib Ömer bin Hafiz onur konuğu olarak katıldı. Dünya Kuran-ı Kerim okuma yarışması birincisi Iraklı Hafız Remzi Er'in okuduğu su00fbrelerle başlatılan törende Sancaktepe Kaymakamı Faruk Eraslan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Vakıf Başkanı Abdulkadir İstekli, Vakıf Mütevelli Üyesi Muhammed Sıddık Gümüş, Nedim Urhan hocaefendi, İsmail Ağa İlim Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Hoca, Nurşin Medresesinden Şeyh Fethulah Ayte, Tillo Medreselerinden Ziyauddin Abbasi, Konya Ulemasından Salih Elince Hocaefendi ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

63 yeni hocaefendiye icazet

İcazet meraseminin açış konuşmasını yapan Muhammed Sıddık Gümüşeli, Türkiye'de Allah demenin bile yasak olduğu dönemlerden, İslami ilimlerde yetişen hoca efendilerin icazet merasimlerinin serbestçe yaşandığı günlere gelindi. Ne kadar hamd etsek azdır. Hocaefendiler vazife yaptıkları yerlerde İslam'ın mesajını insanlarımıza ileteceklerdir" dedi. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise, Sancaktepe'nin gelişen bir ilçe olduğunu, gelişmenin sadece maddi alanda değil, manevu00ee ve ahlaku00ee alanda da yaşandığını vurguladı. Yapılan konuşmaların ardından talebeliklerini bitirerek Hocalık unvanı alan 63 yeni hocaefendiye icazetleri Yusuf Ziya Gümüşeli tarafından verildi.

Asrın Gazalisi ünvanı olan Şeyh Habib Ömer, "Şeyh Yusuf Ziya Gümüşel hocaefendinin açtıı bu çığırdan dolayı minnettarım. Burdaki sistem sadece ilim öğretmeye olmadığını, ilmin yanında amel ve ihlas sahip olduğunu vurguladı. İslami fetretin yaşandığı en zor dönemlerde bile faaliyetlerini bırakmadı. İslamın Kalesi Türkiye Cumhuriyeti için hepimiz dua ediyoruz ." dedi.

Mekke Ulemasından Ömer Geylani ise, "Mahmud Efendi Hazretlerinin ekmiş olduğu tohumlar filizlendiğini ve kutlu çınarlara dönüşmüştür. Böyle bir günde böyle bir ortamda bulunduğun için kalbim mutlulukla doluyor." Şeklinde konuştu.