Hindustan Times'ın haberine göre, eyaletin Raigad ilçesindeki 50 haneli köyde dün gece 17 ev toprak altında kaldı.
Toprak kayması nedeniyle 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin kurtarıldığını bildiren yetkililer, mahsur kalan çok sayıda kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü aktardı.
Hafta boyunca şiddetli yağışların etkili olduğu eyalette, tren seferleri ve kara yolu trafiği aksadı.
Hindistan Meteoroloji Dairesinin 16 Temmuz'da yaptığı açıklamada, güneybatı musonunun kuvvetli yağış dalgasının pek çok eyaleti vuracağı belirtilmişti.
Muson yağmurları nedeniyle ülkede son iki haftada hayatını kaybedenlerin sayısı 150'yi geçti.
Heyelan, yamaçların ani bir şekilde hareket etmesi sonucu meydana gelen bir doğal afet türüdür. Yamaçların hareket etmesi sonucu yere kayan toprak, kaya, çakıl ve diğer malzemeler doğal afetler arasında en tehlikeli olanlarından biridir. Heyelan, yamaçlarda aşırı yağış, yeraltı suyu, buzulların erimesi, depremler veya insan faaliyetleri gibi nedenlerden kaynaklanabilir.
Heyelan, yamaç hareketleri sonucu toprak, kaya ve diğer malzemelerin bir arada hareket etmesiyle gerçekleşir. Bu hareketler genellikle hızlı ve ani bir şekilde gerçekleşir ve önemli miktarda malzeme hareket edebilir. Bu nedenle, heyelanlar insan yaşamı, mülkleri ve doğal ortamı etkileyebilir.
Genellikle üç farklı türde sınıflandırılır: düşme heyelanları, kayma heyelanları ve akma heyelanları. Düşme heyelanları, kaya ve toprağın dikey olarak hareket etmesi sonucu gerçekleşir. Kayma heyelanları, malzemelerin yatay hareketiyle gerçekleşir ve yamaçlarda çatlak veya kırık oluşumu sonucu meydana gelir. Akma heyelanları ise, toprağın sıvı hale gelmesi veya erimesi sonucu gerçekleşir.