Hicaz'da Ramazan bereketi

Ramazan ayının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde kutsal topraklarda bulunan Müslümanlar, namaz, dua ve tavaf ederek vakitlerini geçiriyor. Peygamber Efendimizin 'Kadir gecesini Ramazan'ın son 10 gecesinde arayınız' hadis-i şerifine göre hareket eden Müslümanlar, Kabe ve Mescid-i Nebevi'de teheccüd namazında bir araya geliyor.

Ramazan'ı kutsal topraklarda geçirmek isteyen Müslümanlar, Ramazan'ın son günlerinde büyük coşku yaşıyor. Kabe özellikle teravih namazlarında hınca hınç dolup taşıyor. 11 ayın sultanı Ramazan'ın son haftasına girdiğimiz şu günlerde Mescid-i Haram'da Müslümanlar, vakitlerini ibadet ederek geçiriyor. Kabe özellikle güneşin batımından sonra dolup taşıyor. Teravih namazlarında Mescid-i Haram'daki yoğunluk sokaklara da taşmış durumda. Namaz sonrası Müslümanlar, Kabe'yi tavaf ederek sabaha kadar ibadet ediyor.

Medine'de iftar coşkusu

Kutsal topraklar Mekke ve Medine dünyanın her yerinden gelen Müslümanlar ile dolup taşarken, Peygamber Efendimizin kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'de iftar sofralarında büyük heyecan yaşanıyor. Dünyanın bir çok ülkesinden gelen yüzbinlerce kişinin iftarını açtığı Mescid-i Nebevi'de, akşam saatlerinde yer bulmak zorlaştığı için avludaki dev çadırların altında sofralar hazırlanırken yaşanan koşuşturma dikkati çekiyor. Sofralarında dünyanın her yerinden gelen kardeşlerine çeşitli yemekleri ikram eden Türk ziyaretçilerin cömertlikleri gözlerden kaçmıyor. Öte yandan, ramazanın son 10 gününe girildiği için Kadir gecesi arayışı da başladı.