HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Hibrit eğitim nedir sorusu, okullarda uzaktan eğitime geçilmesi kararının alınması ile birlikte gündemdeki yerini aldı. Karma eğitim olarak da bilinene hibrit eğitim sistemi vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

Hibrit eğitim nedir sorusu, okullarda uzaktan eğitime geçilmesi kararının alınması ile birlikte gündemdeki yerini aldı. Karma eğitim olarak da bilinene hibrit eğitim sistemi vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası eğitim noktasında yeni güncellemeler yaşandı. Deprem bölgelerinde okulların bir süre ertelenmesinin ardından üniversitelerde eğitimin online olarak devam etmesi kararı alındı. Bu durum akıllara hibrit eğitim nedir sorusunu getirdi. Birçok kişi hibrit eğitim metodunun nasıl olduğunu merak ederken, arama motorları üzerinden de öğrenme çabasına girdi.

HİBRİT EĞİTİM MODELİ

Vatandaşların merak ettiği hibrit eğitim modeli aslında karma eğitim olarak da ön plana çıkar. Bu eğitim sisteminde online eğitim materyalleri ile geleneksel eğitim metodu birleştirilir. Bu durum ile daha gelişmiş bir eğitim sistemi hedeflenir. Hibrit eğitim, geleneksel olarak var olan eğitim sistemi ile çevrim içi olan eğitim sisteminde kullanılan tüm malzemelerin bir araya getirilip harmanlanması sonucu meydana gelen sisteme denir. Hibrit eğitim sistemi ile eğitimin daha fazla zenginleştirilmesi amaçlanır. Hibrit eğitim sisteminde yüz yüze eğitim süreklilik gerektirmez. Bu durum ana derslerin yüz yüze alınması için önem arz ederken, beden eğitimi, coğrafya ya da tarih gibi derslerin eğitimi online olarak verilebilir. Yani hibrit eğitim sisteminde bazı öğrenciler okul ortamında eğitim görürken bazı öğrenciler derslere çevrim içi olarak katılım sağlayabilir.

HİBRİT EĞİTİMİN FAYDALARI NELERDİR?

Hibrit eğitimin faydaları nelerdir sorusunu merak edenler için bu durumun birden fazla yanıtı olabilir. Öncelikle öğrencilerin online eğitim ile ya da yüz yüze eğitim görmesi ile uygulanan sistemde, kişinin öğrenme becerisi biraz daha gelişir. Öğrencinin kendi kendine öğrenme becerisi artar. Bu durumun temelinde bilginin farklı kaynaklardan elde edilmesidir. Öğrenci, öğrenmek istediği konuları çeşitli kaynaklar üzerinden öğrendiğinde problemlerin çözümünde de daha pratik bir hale gelebilir. Zaman yönetimi ve verilerin doğru kullanımı da yine hibrit eğitimin sağladığı faydalar arasında yer alır.