Hepimiz kardeşiz

Tarihi gecede Beşiktaş'ta cumartesi günü meydana gelen kalleş saldırıyı lanetleyen, şehitlerimiz için dua eden taraftarlar tüm dünyaya şu mesajı gönderdi: Bazı günlerde renklerin önemi yok, zor günlerde hepimiz biriz ve bizi asla bölemezsiniz.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Kayserispor arasında oynanan karşılaşma, tüm futbolseverleri birleştirdi. Vodafone Arena'da oynanan karşılaşma, 10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısının ardından duygusal anların yaşanmasına neden olurken, uzun zamandır bir arada olmayan taraftarları da bir araya getirdi. Beşiktaş Kulübünün organizasyonuyla geliri şehit ailelerine verilecek maça farklı takımların taraftarları ilgi gösterdi. Beşiktaşlısı, Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Trabzonsporlusu başta olmak üzere farklı renkte ve formada taraftarlar, Dolmabahçe'ye akın etti.

VATAN SANA CANIM FEDA

Maçlarda ve statlarda uzun zamandır olmayan görüntüler ortaya çıkarken, farklı formadaki taraftarlar el ele kola maç izleyerek şehitleri andı. Stat çevresinde birlikte maçın başlamasını bekleyen farklı takımların taraftarları, stat içinde de birlik mesajı verdi. Taraftarlar, ayrıca "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" ve "Ne mutlu Türküm diyene" tezahüratı yaptı. Kendi takımlarının formalarıyla maça gelen taraftarların bazıları, Türk bayraklarıyla maçı izlerken ayrıca "Unutursak kanımız kurusun" yazılı pankart açtılar.

HEPİMİZ KARDEŞİZ

Futbolseverler ayrıca zaman zaman terör örgütü PKK aleyhine tezahüratta bulundu. Karşılaşma öncesinde Galatasaraylı taraftar Hasan Kanat, şehitler için Vodafone Arena'ya geldiklerini belirterek, "Türkiye'nin başı sağolsun. Hepimiz kardeşiz. İnşallah bu badireleri bir şekilde atlatacağız" dedi. Beşiktaşlı Muhammet Muşlu ise şehitleri rahmetle andıklarını vurgulayarak, "Birlik beraberliğimizi tüm Türkiye'ye duyuruyoruz. Her zaman böyle olmayı diliyoruz" diye konuştu. Fenerbahçeli Mahmut Hakan Özbayrak da bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde olacakları mesajını verdi.

TOPLAM GELİR 850 BİN LİRA

Beşiktaş-Kayserispor karşılaşmasını toplam 15 bin biletli taraftar izlerken, şehit ailelerine gidecek gelirin toplamda 850 bin lira olduğu bildirildi. Bu gelirin 650 bin lirasının bilet satışından geldiği, 200 bin liranın ise vatandaşlar tarafından şehit ailelerine verilmek üzere Beşiktaş Kulübü'ne bağışlandığı kaydedildi. Bu para şehit ailelerine verilecek..