Hedefte EL-BAB ve Münbiç var

TSK'nın ÖSO ile başarılı bir operasyonla Cerablus'u IŞİD'in elinden almasından sonra operasyona katılan Türkmen birliğinden edinilen bilgiye göre terör örgütü PYD'nin elinde bulunan Münbiç ve IŞİD'in son dönemde sığındığı EL-BAB kasabasına operasyon düzenlenmesi planlanıyor.

Enes Babacan / Özel Haber

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye - Suriye sınırında terör örgütü IŞİD'in elinde bulunan Cerablus kentine yönelik Özgür Suriye Ordusu ile düzenlediği operasyonun başarıyla sonuçlanması sonrası bölgede dengeler değişmeye başladı. Fırat'ın batısı konusunda Türkiye'nin kararlı tutumu sonrası ABD ve Rusya'nın da desteğini alan Türkiye terör örgütü PYD'nin de Münbiç kasabasından Fırat'ın doğusuna çekilmesini bekliyor. Ancak sabah saatlerinde gazetemize ÖSO içinde bulunan Türkmen Cephesi kaynaklarindan yapılan açıklamada "PYD Cerablus'un IŞID'den temizlemesinden oldukça rahatsız oldu. Zira TSK ile birlikte Münbiç'ten çekilmediği takdirde kendisine operasyon düzenleyeceğinden endişe eden PYD zaman zaman bizimle (ÖSO) ile sıcak çatışmalara giriyor. Münbiç üzerindeki hakimiyetine son verilmesi yönünde ABD'nin de PYD'yi uyarması şuan terör örgütünü bunaltmış durumda" şeklinde konuştu.

IŞİD kaçtı PYD'yi endişe sardı

TSK'nın olası bir Münbiç harekatında ÖSO'nun birlikte hareket edeceğini belirten Türkmen birliği yetkilisi "Türk bayrağı ve Özgür Suriye Sancağını burnunun dibinde gören PYD'yi panik sardı. PYD taciz ateşi açıyor. Ayrıca rejim güçleri an itibariyle zaman zaman ÖSO ile sıcak çatışma yaşanıyor Ancak rejim güçleri PYD'nin Münbiç kasabasından çıkarılması konusunda TSK ile ters düşmeyeceğe benziyor. IŞİD ile PYD Münbiç'e TSK ile ÖSO'ya karşı beraber hareket edebilir. Zira TSK ve ÖSO karşında IŞİD kaçtı ve PYD'yi ise endişe sardı" dedi.

Hedefte BAB ve Münbiç var!

Cepheden alınan bilgilere göre son olarak Cerablus'tan BAB kasabasına çekilen IŞİD'e bölgede kalıcı bir sınır güvenliği ve alan hakimiyetinin korunması için TSK ve ÖSO'nun BAB kasabasına operasyon düzenlemesi tartışılıyor. ÖSO'nun Münbiç ve BAB kasabasını terör örgütlerinden almak istediği ve bu durumun Türkiye'nin de güvenlikli bölge planına ve Fırat'ın batısı konusundaki hassasiyeti ile örtüştüğü belirtiliyor. BAB'ın IŞİD'ten temizlenmesine ABD ve Rusya'nın da sıcak bakacağı düşünülüyor. Münbiç konusunda ise PYD'nin devletleşme hayali test edilecek. Türkiye'nin devletleşmesine izin vermeyeceğini belirttiği PYD'nin Fırat'ın doğusuna çekilmemesi konusunda ise ABD ile varılan mutabakatın sonucu olarak Münbiç'e operasyon düzenlemesine kesin gözüyle bakılıyor.