Hedefim dünya şampiyonluğu

Tekvando hayatına üç yıl önce Sakarya’da başlayan ve spor kariyerine birçok başarıyı sığdıran 17 yaşındaki milli sporcu Ömer Faruk Korkmaz, hedefinin Avrupa ve dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Ezgi ÇELİK

Sakarya’da üç yıl önce internetten izlediği videolarla tekvando sporuna merak salan ve kısa zamanda iyi bir performans göstererek çeşitli başarılar elde eden milli sporcu Ömer Faruk Korkmaz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceye girerek ülkemize gurur yaşatmayı hedefliyor. Milat’a konuşan 17 yaşındaki genç yetenek, “Geçen sene Konya’da düzenlenen Türkiye şampiyonasında ilk 16’ya girerek milli takıma girmeye hak kazandım. Hedefim büyük. Branşımda dünya ve Avrupa şampiyonu olmak istiyorum. Sıkı çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Sporculara destek verilmeli

Sporcuların sponsorlar tarafından desteklenmesinin önemine dikkat çeken Korkmaz, “Ülkemizde çok iyi sporcular var. Sporcuların maddi ve manevi olarak desteklenmesi oldukça önemli. Sponsor bulmak çok zor. Çalışmalarımızın maddi boyutunu bazen tek başımıza karşılayamayabiliyoruz. Şampiyonalarda dereceye girerek bayrağımızı dalgalandırmak ve ülkemize gurur yaşatmak istiyoruz” dedi.

Milli sporcuya sponsor desteği

Sponsor arayışında olan 17 yaşındaki milli sporcuya Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Medar Kırdar’dan destek geldi. Konuya ilişkin konuşan genç yetenek Korkmaz, “Geçen sene sponsorum Beyhekim Hastanesi doktoru Mehmet Medar Kırdar oldu. Bu sene de sponsorluğunun devam edecek olması beni çok mutlu etti” dedi. Baba Nuri Korkmaz ise, “Ömer, Doktor Kırdar sayesinde maçlara gidebiliyor. Kendisi hem maddi hem de manevi olarak bize destek veriyor. Ömer’i evladı gibi seviyor. Başarılı olması için her türlü desteği sunuyor. Biz Doktor Kırdar’a çok teşekkür ediyoruz. Bu gibi yardımlar ile çocuklarımız kendisine ve ülkesine faydalı bireyler olarak yetişecek” diye konuştu.