Hedef Türkiye!

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakan'ın çalışma ofisi ve evine saldırı düzenlemek isteyenlerin sonradan bunu dünyaya servis etmeyi amaçladığını söyledi. Ünal "Saldırılardaki asıl amaç, Türkiye'nin gidişatını durdurarak, uluslararası camiada itibarsızlaştırmaktır" diye konuştu.

MİLAT/ ANKARA

Katıldığı program dolayısıyla partilileriyle ve vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ünal, vatandaşlardan oyuna gelinmemesini isteyerek, Kurtuluş Savaşında verilen mücadelenin bir benzerini bugün de verildiğini ifade etti. Ünal, "Bu defa bu mücadeleyi yalana, dolana ve fitneye karşı vereceğiz. Bu oyunların bizim kafamızı karıştırmasına izin vermeyeceğiz. MHP çözüm sürecine saldırıyor, CHP'de gezi olayları üzerinde saldırıyor. Asla oyuna gelmemeliyiz" diye konuştu.

Başbakanın evine saldıracaklardı

Başbakanın evine saldırı düzenlendiğini ve bunun dünyaya servis edilmek istendiğini kaydeden Ünal, sözlerini şöyle devam etti: "Bir ülkenin Başbakanının eş zamanlı olarak Ankara ve İstanbul'daki evine ve ofisine saldırıldı mı arkadaşlar? Bunların amaçları neydi? CNN hazır bekliyordu, BBC hazır bekliyordu, bunlar Allah korusun evi basacaklar, yakıp yıkacaklar, bu medyalarda fotoğraflarını çekecekler, dünyaya servis edeceklerdi. Türkiye'de devrim oldu diyeceklerdi. Bu yapılanları bir tane siyasi parti kınadı mı? Kınamadı. CHP milletvekilleri olaylarda polisimizin önüne geçitler, o yakıp yıkanları korumak için. Bunlar araçları yakılan, esnafın dükkanlarını, yağmalayanları engellemek için eylemcilerin önüne geçtiler mi? Geçmediler. Peki, bunlar kimden yana? Eğer demokrasiyse, eğer hukuksa, eğer Türkiye'nin yüksek çıkarlarıysa bu tür olaylar olduğunda herkes sandıktan çıkan meşru hükümetin yanında yer alır. Bu bütün dünyada böyledir."

Demokrasi herkes için var

Herkesin, demokrasiyi, siyaseti, ülkenin geleceğini korumak için sandıktan çıkan meşru hükümetin yanında yer alması gerektiği vurgusunu yapan Ünal, "Hesap nerde görülür? Hesap sandıkta görülür arkadaşlar. Demokrasilerde sokaklarda hesap aranmaz. 'Hükümete zarar vereceğiz' diye Türkiye'ye zarar vermeye başlarlarsa bu zarar gelir hepimizi yakar arkadaşlar. Allah'ın izniyle bu aziz milletimizin desteğiyle ve gücüyle Türkiye bu sorunların hepsini aşacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu.