HEDEF; SURİYE HALKININ DİRENİŞİNİ KIRMAK

İHH Kilis ofisine yapılan usulsüz baskınla alakalı olarak Filistin ve Suriye'li Sivil Toplum Kuruluşları, İHH genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek vakfa yönelik saldırıyı kınadı.

Özlem Doğan/ İSTANBUL

Amacı mazlumlara yardım etmek olan bir kuruluşu yıpratma çalışmalarını şaşkınlıkla izlediklerini belirten STK başkanları ayrı ayrı söz alarak görüşlerini dile getirdi.
Suriye'nin her köşesinde İHH yardımlarıyla karşılaştıklarını belirten yetkililer, Türkiye'ye yönelik yürütülen kampanyanın arkasında Esed rejiminin olduğunu dahu00ee düşündüklerini dile getirdiler.
Şam İmarı Derneği Başkanı Eymen Şabanu00ee: "Biz yaklaşık iki senedir İHH ile beraber Suriye'deki kardeşlerimiz için çalışıyoruz. Giyim ve barınma ihtiyaçlarını temin etmek için uğraşıyoruz. İHH insanlar arasında ayrım yapmadan çalışmaktadır. Onların yardımıyla Suriye'de binlerce esir özgürlüğüne kavuştu. Açlık ve soğuktan ölen kişiler için çabalıyor, biz de onların yolunu açıyoruz. İHH'ya, hükümete ve Türkiye halkına çok teşekkür ediyoruz. İnsan ve Müslüman olarak bize sahip çıktılar" şeklinde konuştu.
"
Eymen Şabani'den sonra söz alan Suriye Nur Derneği Başkanı Mehdi Davud, Suriye dramına seyirci kalan dünyanın Suriye halkını ölüme terk ettiği bir zamanda sadece İHH'nın yardım eli uzattığını belirtti. İHH ile uğraşanların hedeflerinin, aslında Suriye halkının direnişini kırmak olduğunu belirten Davud, hiçbir kurum ve kuruluşun katkısı olmadan İHH ile birlikte Suriye'de 14 eczane açarak ücretsiz ilaç dağıttıklarını belirtti. Vakfın çalışmalarını durdurmak isteyenlerin olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: "Biz İHH'ya sonsuza dek destek vereceğiz. İHH'nın çalışmasını ne durdurabildiler, ne de durdurabilecekler."
TÜRKİYE ENSAR GİBİ DAVRANDI
Şam Alimleri Birliği temsilcisi Muhammed Ebu'l Hayr Şükri 3 aydır kurulmuş olan derneklerinin takriben 4000 aileye yardım ettiğini ve İHH ile birlikte çalıştıklarını belirterek; gıda, yardım ve ilaç projelerini de İHH ile beraber gerçekleştirmek istediklerini sözlerine ekledi. Türkiye'nin yaptığının Ensar'ın muhacirlere yaptığı yardımlarla aynı olduğuna vurgu yaparak Türk halkına teşekkür etti.
Toplantının bir diğer konuğu Suriye Türkleri Derneği Temsilcisi ise, birçok derneğin oluşumu ve STK olarak örgütlenmelerini sağlayan İHH vakfına teşekkürle başlayan sözlerini şu şekilde sürdürdü;
"Biz Suriye halkı olarak örgütlenmemiş bir toplumduk. İnsani yardımların başında gelen işlerde bize öncülük eden, daima yanımızda olduğunu ifade eden bu tür yardım kuruluşlarını karalama kampanyalarıyla, onları diğer illegal kuruluşlarla aynı kefeye koymaya çalışanların, aslında Suriye halkının boğazını sıkıp daha da zor durumda bırakarak Esed rejimine yardım etmek istediklerini düşünüyorum" diye konuştu.
İnsan Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mugira Şerif Suriye sık sık gittiğini, İHH'nın gıda, yiyecek, bebek maması, çadır ve battaniye yardımlarıyla karşılaştığını vurgulayarak; üç yıldır dünyanın sessiz kaldığı bu vahşete asla sessiz kalmayan ve yoğun bir yardım yapan İHH vakfının her zaman yanında olduklarını belirtti.
Diğer katılımcılarında kısa konuşmalarının ardından toplantı STK'ların İHH'ya teşekkürleriyle sona erdi.