Hedef Şampiyonlar Ligi

Süper Lig'in 4. haftasında Kardemir Karabükspor 1-0 mağlup eden Beşiktaş, rotasını Şampiyonlar Ligi'ne çevirdi.

Geçen sezon Devler Ligi'nde grubunu 3. sırada tamamlayan ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden siyah-beyazlılar, bu sezon son 16 takım arasına adını yazdırmayı hedefliyor. Karabük karşısında Lens, Tolgay ve Negredo'yu ilk 11'de sahaya süren Şenol Güneş, Porto deplasmanında Cenk, Atiba ve Quaresma'yı tercih edecek. Gökhan Gönül'ün yokluğunda ise tedavisi tamamlanan Adriano mücadeleye sağ bekte başlayacak. Geçen sezon Portekiz Ligi'ni 2. sırada tamamlayan rakip Porto ise sezona flaş bir başlangıç yaptı. Oynadığı 5 lig maçında 5 galibiyet alan Porto, Liga Nos'un zirvesine yerleşti. Üstelik attığı 12 gole karşın kalesinde gol görmedi.

ABOUBAKAR OYNAMIYOR

Porto'nun gol yükünü çeken ve geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık oynayan Aboubakar, fileleri 5 kez havalandırdı. Ancak Kamerunlu oyuncu geçen sezon Beşiktaş'ta oynarken aldığı cezası devam ettiği için maçta forma giyemeyecek. Siyah-beyazlılar, yarınki zorlu mücadele için bugün Porto'ya gidecek ve son taktik antrenmanını maçın oynanacağı statta yapacak. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi G grubundaki diğer rakipleri ise Fransız ekibi Monaco ve Alman temsilcisi Leipzig.

Ceza onandı, Orman uyardı

Beşiktaş, geçen sezon Lyon ile deplasmanda oynanan maçın ardından verilen 2 yıl ertelemeli 1 yıl Avrupa'dan men cezasının UEFA Disiplin Komitesi tarafından onandığını açıkladı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "UEFA Temyiz Kurulu tarafından 17.07.2017 tarihinde gönderilen kısa kararda, Kulübümüzüz temyiz başvurusunun reddedildiği ve UEFA Disiplin Komitesinin kararının onandığı bildirilmiş olup UEFA nezdinde karar kesinleşmiştir" denildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise, taraftarların yurtdışındaki maçlara gitmemesini istedi. Porto maçı öncesi kulüp televizyonuna konuşan Orman, "Şampiyonlar Ligi'nde önümüzdeki 2 senede olay olması halinde men cezası yeme durumumuz var. Bu nedenle radikal bir karar aldık. Burası futbol ekonomisi adına ve kulübümüzün, ülkemizin prestiji adına önemli bir gelir. Orada (yurtdışında) yaşayan vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Buyursunlar Vodafone Park'a gelsinler ama oradaki maçlara gitmesinler. En ufak bir hareket Beşiktaş'a ceza olarak gelebilir. Biz tüm tedbirleri alıyoruz. Tahrikler olabilir. Zaten Avrupa ile ilişkilerimiz gergin gidiyor. Bunun için de dikkatli olmamız lazım" diye konuştu. Rakipleri Porto'yu da değerlendiren Başkan Orman, "İyi bir sonuçla döneceğimizi düşünüyorum ama zor bir maç olacak" dedi.

Hakeme bilerek çarpmadım

Beşiktaş'ın yıldızlarından Quaresma, Kardemir Karabükspor maçında hakem Ali Palabıyık'a bilerek çarpmadığını açıkladı. Hakeme kasıtlı çarptığı iddia edilen Portekizli yıldız, sosyal medya hesabından bu pozisyon sonrası Palabıyık'ı ayağa kaldırırken çekilen fotoğrafını paylaşarak, "Hakeme bilerek çarpmadım, hakem de bunun farkında ve olayı o anda çözdük. Bazen sahada hırsıma yenik düştüğüm iyi bilinir ama rakibe ve maçın hakemlerine her zaman saygım vardır" ifadelerini kullandı