Hedef mezhep çatışması

İslam Coğrafyasında yaşanan ölümler alışagelmiş hale getirilmek isteniyor. Katil Esed'in son kimyasal saldırısı üzerinden tartışmalar devam ederken Baas güçlerinin yüzbinlerce insanı katletmesi normal bir olay gibi gösteriliyor. Batı kendisini hedef alan en ufak bir şiddet olayını topyekun İslam coğrafyasına mal edip işgaller gerçekleştirirken, Esed ve Sisi'nin katliamlarına halen seyirci kalıyor. Yeni planın ise mezhep çatışması olduğu konuşul

ABDULMUTTALİP ILGAZ / ANKARA

Destekçileri emperyalistler

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan yakın tarih uzmanı yazar Hakkı Öznur, "Asıl amaç mezhep çatışması ve ölümlere insanları alıştırmaya çalışıyorlar. Katil Esed'i de Sisi'yi de işgalci emperyalist güçler besliyor. Konu kendi güvenlikleri olduğunda sanal tezgahlar kurarak kıtalar arası işgal gerçekleştirenler, Ortadoğu'da diktatörlere zaman kazandırarak bilinçli bir şekilde katliamın boyutunu artırıyorlar" dedi.

Organizatör BM

Ortadoğu'da devam eden kaostan emperyalist ülkelerin son derece memnun olduğunu vurgulayan Öznur, "Hatta kaosu tüm İslam Coğrafyasına yayma çabası içindeler. Müslümanlar kendi dertlerine düştükçe onlar rahat ediyor. Onlar barış değil, Müslümanların sürekli kendi içlerinde savaş halinde olmasını arzu ediyorlar. Olası bir müdahale de bile bunun planlaması içindeler. Bu planlama bizzat BM eliyle organize ediliyor" diye konuştu.

Bu hatadan vazgeçilmeli

Bunca zulme rağmen Ortadoğu halklarının birlikte hareket edemeyişini yadırgadığını vurgulayan Öznur, "Faşist Esed ve Sisi çağın firavunları, küresel emperyalizmin tetikçileridir. Ama halen Müslümanlar büyük oyunu göremeyip hata yapıyorlar. Oysa gün birlik günüdür, gün zalimlere ve zulmedenlere karşı tevhidi bir duruş ortaya koyma günüdür. Batı'dan medet ummak, onların demokrasi anlayışına göre beklenti içine girmek Müslümanların yaptığı en büyük hatadır. Bu hatadan derhal vazgeçilerek diktatörlere ve emperyalistlere karşı birlikte hareket etmek gerekiyor. İsrail'in güvenliği için mezhep çatışması körüklenirken, Müslümanların sessiz kalması beklenemez. Bu oyunu bozacak yegane çatı İslam'dır" dedi.