HDP'li Kaplan infaz edilecek Erdoğan'ın mitingi kana bulanacaktı

17/25 Aralık Darbe Girişiminin gizli tanığı Şeref Dereci çarpıcı açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Dereci, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'a 24 Mayıs 2011'de Paralel Yapı tarafından infaz kararının verildiğini infazın kıl payı önlendiğini söyledi.

MUSTAFA KILIÇ /ÖZEL HABER

17/25 Aralık operasyonlarında gizli tanık olan Şeref Dereci çarpıcı açıklamalarda bulundu. 2011 yılında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile çalıştığı sıralarda kirli bir tezgahın içine düşen Şeref Dereci Paralel Yapıya yakın olan Mustafa Ös'ün onu HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'a suikast düzenlemesi yönünde telkin ettiğini söyledi. Aynı gün Erdoğan'ın Şırnak'ta miting verdiğini belirten Dereci , 'HDP'li Hasip Kaplan'ı infaz ederek Erdoğan'ın mitingini kana bulayacaklardı' dedi.

Şırnak'ta kirli tezgah!

2011 yılında AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile çalıştığını söyleyen 'Gizli Tanık' Şeref Dereci Erdoğan'a Hasip Kaplan üzerinden kurulan kirli tezgahı gözler önüne serdi. Dereci, "Mayıs 2011'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şırnak'ta miting verecekti. O dönemler de bende AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ile çalışıyordum. Bir nevi korumalığını yapıyordum. Onunla mitinglere gidiyordum. Sadece ben değildim bir diğer kişide Mustafa Ös'dü. Mustafa Ös ve ben Emin Dindar nereye biz oraya. Emniyet teşkilatından ayrılan Mustafa Ös Cemaatçiydi. Alnı secdeye gidiyor diye AK Parti'liler onlara güvenirdi. Sahip çıkarlardı" dedi.

Hasip Kaplan'ı infaz emri

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ı infaz etme emri aldığını söyleyen Dereci, sözlerine şöyle devam etti: "Mustafa Ös 24 Mayıs 2011 günü Erdoğan Şırnak'ta miting verecekti. Hazırlıklar son sürat devam ediyordu. Aynı gün Şırnak'ın Cizre ilçesinde HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da esnaf ziyaretinde bulunacaktı. Esnafın derdini dinlemek için... Miting sabahı hazırlandım Milletvekili Emin Dindar'ın yanına gidecektim ki Mustafa Ös yanıma geldi. Benimle önemli bir şey konuşmak istediğini söyledi. Bende tamam dedim. Ve bana 'bugün devlet için birini indirmen gerekiyor' dedi. Bende kimi diye sorunca. BDP Milletvekili Hasip Kaplan dedi. Neden diye sorunca Emin Dindar'ın emrettiğini söyledi. Tabi o ara kafam biraz karıştı. Bir süre duraksadım öylece."

Paralel tezgah kuruldu

'Kaplan'ı infaz etmenizi size Mustafa Ös mü söyledi?' şeklindeki soruma Dereci 'evet' yanıtını verdi. Dereci, "Mustafa Ös bana Hasip Kaplan'ı öldürmemi söyleyince kafam karıştı ve vekille görüşmem gerekiyor dedim. Önce engel olmaya çalıştı. Ös, bana 'Emin abi çok yoğun başka zaman görüşürsün. Sen git emri yerine getir 'dedi. Kafam gittikçe karışıyordu. Bekledim infazı gerçekleştirmedim. Birde Sayın vekil asla böyle bir şey istemezdi. Dindar ve dürüst bir adamdı. Sayın Dindar'ı tanıdığım için onunla konuşmadan böyle bir işe kalkışamazdım."

Asıl tezgah Erdoğan'a kuruldu

'Asıl tezgahın Erdoğan'a kurulduğunu ifade eden Dreci, "Mustafa Ös engelini aşarak ulaşabildim. Kendisini her şeyi anlattım. O da böyle bir emir vermediğini söyledi. Daha sonra Ös'ü yanından gönderdi. O gün anladık ki Ös'ün kirli bir planı vardı. Eğer o gün ben Hasip Kaplan'ı öldürseydim aynı gün Şırnak'ta miting yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da Şırnak'ta halk tarafından linç edilecekti. Asıl plan buydu. Bu kirli tezgah Erdoğan'a karşı kurulmuştu. Amaç onu Şırnak'ta linç etmekti. Halkı gerginliğe sevk etmekti" şeklinde konuştu.