Hayvancılık sektörü alarm veriyor

Türkiye'de haziran sonu itibarıyla büyükbaş hayvan sayısı 16,7 milyon, küçükbaş hayvan sayısı ise 53,3 milyon olarak kaydedildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran 2023 dönemine ait hayvansal üretim istatistiklerini açıkladı.

Hayvan sayısı azaldı

Yapılan açıklamaya göre, büyükbaş hayvan sayısı haziranda 16 milyon 688 bin baş olarak kayıtlara geçti. Sığır sayısı haziran ayı sonu itibarıyla geçen yılın aralık ayına göre yüzde 2 azalarak 16 milyon 521 bin baş, manda sayısı ise yüzde 2,9 azalarak 167 bin baş olarak gerçekleşti.

Küçükbaş hayvan sayısı aynı dönemde 53 milyon 274 bin baş oldu. Koyun sayısı haziran ayı sonu itibarıyla geçen yılın aralık ayına göre yüzde 4,7 azalarak 42 milyon 565 bin baş, keçi sayısı ise yüzde 7,5 azalarak 10 milyon 709 bin baş olarak hesaplandı.

2023 Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği ne kadar?

2023 büyükbaş hayvancılık hibe desteği miktarı her yıl değişebilir ve yukarıda da ayrıca adı geçen ilgili kurumlar tarafından belirlenir. Ayrıca ilgili işletmenin, arazinin, hayvan sayısının ve diğer konuların da bu noktada ciddi bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Bu nedenle, doğru bir proje hazırlamak ve gerekli belgeleri tamamlamak, hibe desteği miktarının belirlenmesinde önemli bir faktördür. Başvuru sürecinde, hibe desteklerinin yanı sıra kredi imkanları da sunulabilir. Kredi imkanları da aynı şekilde miktarlarına göre değişkenlik gösterir ve şartlarla birlikte belirlenir.

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği kimlere verilir?

2023 Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği alan kişiler en net tanımı ile belirli şartları taşıyan çiftçilere veya işletmelere verilir. Ancak hibe desteği almak için öncelikle, büyükbaş hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin veya üreticinin olması gerekir. Ayrıca, işletme ya da üretici, ilgili kuruluşların belirlediği kriterlere uygun olarak proje hazırlamalıdır. Bu projeler, genellikle hayvancılık faaliyetlerini geliştirmeye yönelik ve 2023 büyükbaş hayvancılık hibe desteği şartları ile uygun olmalıdır.