Hayvan otlatırken gördüğü uçak hayatını değiştirdi!

Köyde hayvan otlatan Ahmet Bulucu gökyüzünde uçak gördükten sonra uçak mühendisi olmayı diledi. Şimdi hem Kocaeli Üniversitesi’nde istediği bölümü kazandı hem de ATAK, HÜRKUŞ gibi projelere imza atan TUSAŞ’da stajyer olarak işe başladı.

Kastamonu'nun Çavuşlu Köyü’nde yaşayan Ahmet Bulucu’nun hayvan otlatırken gökyüzünde gördüğü uçak, tüm hayatını değiştirdi. Bir yandan köyde hayvanlarla ilgilenirken bir yandan azimle Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan Ahmet Bulucu Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Gövde-Motor Bakım Bölümünü kazandı. Başarı hikayesiyle medyada haber olan Ahmet’in göklerde kurduğu hayale Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de tanık oldu. Ahmet’i makamında kabul eden TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, üniversiteli gence ATAK, HÜRKUŞ, ANKA, GÖKTÜRK, HÜRJET gibi Türkiye’nin en önemli projelerine imza atan TUSAŞ’ın tesisleri gezdirdi ve stajyer mühendis olarak işe başlattı. Ahmet Bulucu, üniversiteye başlar başlamaz TUSAŞ’ın bünyesinde stajyer mühendis olarak göreve başlayan ilk öğrenci olma başarısı da gösterdi.

BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Temel Kotil, “Gözünün hep yükseklerde olduğunu söyleyen Kastamonulu Ahmet Bulucu kardeşimizin hayali uçak mühendisi olmak. Bizimle yaptığı görüşme sonrasında uçaklara olan tutkusunu anlatan Ahmet Bulucu, kurumumuzda Stajyer Mühendis programımızda çalışarak hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu” dedi.