Harran Üniversitesi'ndeki çirkin iddialar yalanlandı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde yüksek lisanstaki kız öğrencilerin fuhuşa zorlandığı iddiaları üzerine Üniversiteden 'Komisyon kuruldu' açıklaması geldi.

Şanlıurfa'da bulunan Harran Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan kız öğrencilerin cinsel istismara uğradığı ve fuhşa zorlandığı iddiaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Üniversite yönetimi, olayların ardından iddialara yanıt verdi ve konuya ilişkin bir soruşturma komisyonu kurulduğunu duyurdu.

Üniversite yönetimi, iddiaları "mesnetsiz" olarak nitelendirirken, bu suçlamaların sistematik bir karalama kampanyasının parçası olduğunu savunarak "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında gerçeği yansıtmayan iddialar üzerinden üniversitemiz hedef alınmaktadır" açıklamasında bulundu.

Suç duyurusu yapılacak

Harran Üniversitesi, soruşturmanın hassasiyetle sürdüğünü ve gizlilik nedeniyle kamuoyuyla detayların paylaşılmadığını belirtti. Soruşturmanın sonuçlanmasının ardından gerekli bilgilendirmenin yapılacağı kaydedildi. Üniversite, yalan haberlerle kurumsal yapıyı hedef alan yayın organlarına ve sosyal medya hesaplarına karşı hukuki haklarını kullanacağını belirterek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.