Hangi ülkeler öğrencilere çalışma izni veriyor?

Hangi ülkeler öğrencilere çalışma izni veriyor? Yurtdışında eğitim almak istiyorsunuz ama maddi durumunuz yeterli gelmiyor mu? Hem çalışıp hem okumaya ne dersiniz? Sizler için Öğrencilere çalışma izni veren ülkeleri derledik. İşte Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler...

Hangi ülkeler öğrencilere çalışma izni veriyor? Yurtdışında eğitim almak istiyorsunuz ama maddi durumunuz yeterli gelmiyor mu? Hem çalışıp hem okumaya ne dersiniz? Sizler için Öğrencilere çalışma izni veren ülkeleri derledik. İşte Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler...

Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler listesi:

ABD: Öğrenciler kampus içinde yarı zamanlı çalışabiliyor.

ALMANYA: Mezun bir yıl içinde iş bulursa oturma ve çalışma izni alıyor. Öğrencilerin ise yılda 90 gün tam zamanlı ve 180 gün yarı zamanlı çalışma hakkı var.

AVUSTRALYA: Çalışma izni almak için 3 aydan daha uzun süreli programa kayıt yaptırmalısınız. Avustralya’da lisans ya da en az iki senelik tezsiz bir master programını bitirirenler 2 , tezli programı bitirenler 3, doktora yapanlar 4 yıl yasal çalışma hakkına sahip.

AVUSTURYA: Çalışma izni yabancı öğrenciler için lisans ve master şeklinde ayrılmıştır. Lisans eğitimi alan öğrenciler aylık en fazla 374 Euro kazanacak şekilde çalışabilirken master öğrencileri için bu 600 Euro. Öğrenci iş bulduğu takdirde, bunun devlet tarafından da onaylanması gerekiyor.

BELÇİKA: Öğrencilere yarı zamanlı çalışma izni veriyor.

DANİMARKA: Yabancı öğrenciye haftada 20 saate kadar, tatillerde ise tam zamanlı çalışma izni veriliyor.

ESTONYA: Öğrenciler yasal bir saat sınırlaması olmadan istedikleri kadar çalışma iznine sahipler. Mezunlar iş aramak için 6 ay kalabiliyor.

FRANSA: Öğrenci vizesi olan yılda 964 saat çalışma hakkına sahip.

FİNLANDİYA: Öğrenciye haftada 25 saat çalışma izni veriyor, tatillerde bu tam zamanlı olabiliyor. Mezunlar kendi alanlarıyla ilgili iş bulabilirse çalışma izni alıyor.

HOLLANDA: Çalışma izni üniversiteler açıkken haftada en fazla 10 saat; haziran, temmuz ve ağustos aylarında ise tam zamanlı.

İNGİLTERE: İngiltere dil öğrencilerine çalışma iznini kaldırdı ancak üniversite lisans ve yüksek lisans öğrencilerine çalışma izni vermeye devam ediyor.

İSPANYA: Öğrencilerin çalışma izni var ama ülkenin dilini bilmeden iş bulmak oldukça zor.

İSVEÇ: Öğrenciler derslerini aksatmadıkları sürece çalışabiliyor. Mezunlara iş aramaları için 6 ay süre tanınıyor.

İSVİÇRE: Haftada 15 saat çalışma izni veriyor.

İTALYA: Haftada 20 saat çalışma izni veiyor. Sadece master ve doktora mezunları 6-12 aylık iş bulmak için geçici vize alabiliyor. Lisans eğitimi alanlar okurken iş bulurlarsa çalışma vizesi alabiliyor.

KANADA: Öğrencilerin haftada 20 saat çalışma izinleri var. Mezuniyetten sonra 2-3 yıl arasında çalışma ve oturma izni veriyor. Mezunlar bu sürede isterlerse oturma isterlerse de vatandaşlık için başvurabiliyor.

POLONYA: İzne gerek olmadan öğrenciler yarı zamanlı çalışma hakkına sahipler.

NORVEÇ: Haftada 20 saat çalışma izni veriyor ve bu süre tatillerde tam zamanlı oluyor. Mezuniyetten sonra iş bulan çalışma ve oturma izni de alabiliyor.

YUNANİSTAN: Öğrenciler yarı zamanlı çalışma izin belgesine de oturma izni ile birlikte sahip olabiliyor.