Hamas Sinvar iddialarını yalanladı

Terör devleti İsrail 3 kişiyi daha şehit etti. İsrail'in Ordu Sözcüsünün açıklamalarına göre Hamas lideri Yahya Sinvar bu son saldırıda şehit edilmiş olabileceğini söyledi. Hamas yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı.

İsrail Ordu Sözcüsü, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın son operasyonda öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Gazze'deki operasyonlar sırasında 3 terörist ortadan kaldırıldı. Birinin Yahya Sinvar (Hamas lideri) olma ihtimali araştırılıyor. Bu aşamada kimlikler henüz doğrulanamıyor." denildi.

Hamas iddiaları yalanladı

Hamas İslamî Direniş Hareketi, İsrail’e karşı yürütülen direnişin birçok cephede devam ettiğini vurguladı. Yapılan açıklamada, İsrail'in yalnızca askeri alanda değil, medya üzerinden de bir "soykırım savaşı" yürüttüğü ifade edildi.

'Algı Operasyonlarına İtibar Etmeyin'

Hamas, İsrail tarafından Hareketin liderlerinden Yahya Sinvar’ın öldürüldüğüne dair haberlerin, algı operasyonu ve manipülasyon manevrası olduğunu belirterek, bu tür haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, Hamas'ı ilgilendiren konularda yalnızca resmi sözcülerden ve kanallardan yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiği konusunda hassasiyet çağrısı yapıldı.