Halkın parası pervasızca harcanıyor

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Genel Başkanı (TİGAD) Okan Geçgel, son günlerde gündeme gelen Şevval Sam konseri ve tasarruf tedbirlerinin basına etkilerine dair açıklamada bulundu.

Başkan Geçgel, “Geçtiğimiz günlerde Konak Belediyesi’nin 29 Ekim kutlamaları kapsamında sanatçı Şevval Sam’a 5.3 milyon lira ödeme yapacağına dair bir belgenin ortaya çıkması, AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş’ın büyük tepkisini çekmiş ve bu durum basında geniş yer bulmuştur.

Bu skandal, belediyelerin nasıl halkın parasını pervasızca harcadıklarını gözler önüne sermektedir. Tasarruf tedbirleri genelgesi adı altında, basına verilen sınırlı ilan ve gazete-dergi aboneliklerini iptal eden belediyeler, bağımsız ve tarafsız basına yönelik tasarruf tedbirlerini harfiyen uygularken, sanatçılara ve festivallere milyonlarca lira akıtmaları akıl almaz bir durumdur.

Basına gelince sıkı sıkıya tasarruf tedbirlerini uygulayan belediyelerin, sanatçılara oluk oluk para akıtmaları ve kendi siyasi görüşlerine yakın sanatçıları tercih etmeleri, devletin parasının peşkeş çekildiğini açıkça göstermektedir.

Bu durum, halkın parasının ideolojik amaçlarla kullanılmasının ve kamu kaynaklarının israfının somut bir örneğidir” diyerek tepkisini dile getirdi.

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel açıklamasının devamında, tasarruf tedbirlerinin yerel medyayı zor durumda bıraktığını, bu uygulamalar yüzünden halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkının engellendiğini ifade etti.