Haklılığımız ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'devlet terör örgütüyle görüşmez' dediklerini hatırlatarak ''Onun için dedik, 'Başka bir heyet kurulsun parlamento dışında'. Bugün haklılığımız çıkıyor ortaya'' dedi.

Finans Kulüp tarafından Maslak Sheraton Otel'de düzenlenen ''Küresel Ekonomik Gelişmeler Işığında Türkiye Ekonomisi'' toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin enerji alanında yüzde 60-70 dışa bağlı, Rusya'ya bağlı olduğunu ve Nabucco projesinin öldürüldüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu, 'devlet terör örgütüyle görüşmez' dediklerini hatırlatarak ''Onun için dedik, 'Başka bir heyet kurulsun parlamento dışında'. Bugün haklılığımız çıkıyor ortaya'' dedi.

Türkiye'de halkın milliyetçiliği, yurtseverlik olarak bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Halkımız bayrağa sahip olmak olarak bilir, insanını sevmek olarak bilir, 75 milyon yurttaşa aynı gözle bakmak olarak bilir. Bu ülkenin çıkarları için her türlü fedakarlığı göze almak olarak bilir. Biz milliyetçiliği böyle biliyoruz. Bu ülkenin her yurttaşı, bizim gözümüzde önemlidir. Hangi partiden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun, hangi renkten olursa olsun, 75 milyon insan bizim başımızın üstündedir. Herkese aynı gözle bakarız. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yoktur. O nedenle bizim milliyetçilik anlayışımız herkese eşit davranmayı ülkesine bayrağına insanına saygı göstermeyi bilen bir milliyetçilik anlayışıdır. Bunun dışındaki milliyetçiliği varsa koyu milliyetçiliği kafa tası milliyetçiliğini reddediyoruz zaten.''