Hakkarililer Havalimanının isminden memnun

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından açılışı gerçekleşen havalimanına "Selahaddin Eyyubi" isminin verilmesi, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Bu da ortak değerlerin her zaman toplumları birleştirici bir unsur olduğunu gösteriyor.

Ezgi ÇelikAnkara

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Bölge açısından önemini değerlendiren STK'lar Çözüm Süreci açısından olumlu bir adım olduğuna dikkat çekti.

"Bölgeye değer veriliyor"

Diyanet-Sen Diyarbakır şube Başkanı Ömer Evsen, Selahattin Eyyubi Havalimanının açılmasının hükümetin bölgeye vermiş olduğu değeri göstermesi açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Evsen, "Geçmişiyle bağ kurmaya çalışan bir hükümetin geleceği ile bağlarının güçlenmesini sağlaması noktasında önemli bir adım olarak görüyoruz. Bu tür sembolik adımlarla kardeşliğe, barışa ve dostluğa daha güçlü adımlar atılacaktır" dedi.

"Hükümet kararlılığını gösteriyor"

Özgür-Der Diyarbakır şube Başkanı Murat Koç, ise Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın açılmasının Çözüm Süreci'ne önemli katkıları olacağını ifade etti. Havaalanının adının Selahattin Eyyubi olmasının Kürt ve Müslümanlar nezdinde Çözüm Sürecindeki kararlılığı ortaya koyduğunu belirten Koç, "Havaalanının gecikmesi için PKK'nın yaptığı saldırılar ve gerekse de havaalanının açılışında katılımı engellemek için ortaya koyulan tavır en başta Çözüm Süreci'ne zarar vermiştir. Bu yönüyle hükümetin Çözüm Süreci'nde ki kararlılığını göstermesi açısından hem Yüksekova Havalimanının açılması ve Selahattin Eyyubi isminin verilmesi önemlidir. Umudumuz bu tür adımlarla Çözüm Süreci'nin daha iyi bir noktaya taşınmasıdır" ifadelerinde bulundu.

Hakkarililer Havalimanının isminden memnun

İlçe esnaflarından Tahir Baskın ise Yüksekova'ya havalimanı açılmasının büyük bir yatırım olduğunu belirterek, "Bir Yüksekovalı olarak havalanın açılmasıyla bana göre ilçemize, memleketimize bir medeniyet geldi. Bundan herkes çok faydalanacak. Yalnız Yüksekovalılar değil İran ve Irak haklı da gelip buradan seyahat edecekler. Bundan da Yüksekova halkı yararlanacak. Bütün halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Hakkarili vatandaşlardan Yaşar Kaplan ise havalimanının hayırlı olmasını dileyerek, Selahattin Eyyubi isminin verilmesini çok olumlu bulduğunu söyledi. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, havaalanına ünlü bir Kürt komutanının isminin verilmesinin kendileri için bir milat olduğunu belirtti. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ise, havalimanının Yüksekova için büyük bir nimet olduğunu ifade etti.