Hareketin lideri ve liderlerinden oluşan üst düzey bir heyet, Dışişleri Bakanı ve heyetiyle Gazze'deki soykırım savaşıyla ilgili siyasi ve sahadaki gelişmeleri, Gazze'deki halkımızın yaşadığı insani krizin sona ermesi ve ateşkes için gösterilen çabaları, Filistin vatandaşlarına yardım sağlama yollarını görüştü.
Siyasi Büro başkanı, savaşın tamamen durdurulması, Gazze Şeridi'nden kapsamlı bir geri çekilme, yerinden edilenlerin ikamet yerlerine geri dönüşü, yardım ve yeniden inşanın başlatılması, askeri müdahalenin sona ermesi ve kuşatma ve tutuklu dosyasında ciddi bir takas anlaşmasına varılması konusunda anlaşmaya varılmasının şartlarını vurguladı.
Batı Şeria ve Kudüs'te yaşananlar, Mescid-i Aksa'da devam eden işgal ihlalleri değerlendirildi.
Türkiye'nin rolü vurgulandıGenel olarak Filistin meselesinde, özelde ise Gazze'de olup bitenler konusunda Türkiye'nin rolünün ve Türkiye'nin tutumunun önemi ve merkeziliği vurgulandı.
Toplantıda güncel bölgesel gelişmeler, bunların çeşitli yansımaları, siyasi ve sahadaki yansımaları da ele alındı.
Türkiye Dışişleri Bakanı ise, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurma ve Filistin halkının bağımsız, tam egemen bir Filistin devletine sahip olma hakkını teyit etme yönündeki çabalarını gözden geçirdi.
Bakan, Hamas'ın kendi topraklarındaki işgali sona erdirmeyi amaçlayan bir ulusal kurtuluş hareketi olduğunu vurguladı.
İki taraf iletişim ve istişarede devam etme konusunda mutabakata vardı.