Hafta sonu planı yapanlar dikkat! 5 bölgede sağanak etkili olacak

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün 5 bölgede sağanak yağış bekleniyor. Yağışın özellikle öğle saatlerinden itibaren etkili olması öngörülüyor.

Haber: Yunus Akseki

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye çevreleri, İstanbul'un kuzey kıyıları, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari'nin doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı meydana gelebilir.

Hava sıcaklıkları Doğu Karadeniz'de düşecek

Hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de 2 ila 4 derece artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor.

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi öngörülüyor.

Öte yandan, illerimize ilişkin hava durumu tahminleri şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kıyıları öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İzmir: Az bulutlu.

Kocaeli: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Bursa: Az bulutlu ve açık.

Diğer iller için de benzer şekilde parçalı ve çok bulutlu hava, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.