Hac kura sonuçları açıklandı - 2018 hac kura sonuçları sorgulama

Hac kura sonuçları açıklanıyor. Canlı canlı açıklanan hac sonuçlarını sorgulamak için haberimizde bulunan detayı okumanız yeterli. 2018 hac kura sonuçları binlerce hacı adayını heyecanlandırdı. Büyük bir merakla beklenen hac kura sonuçları açıklandı.

Hac kura sonuçları belli oldu. 2018'in Hac kura çekiliş tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Binlerce Hacı adayının merakla beklediği o tarih bugün. 1 Şubat 2018 hac kura sonuçları sorgulama ekranına haberimizde bulunan linkten ulaşabilirsiniz.Hac ibadetini yerine getirmek isteyen hacı adayları, geçtiğimiz günlerde hac kayıtlarını tamamladı ve yapılacak olan hac kuraları için bekleyişe geçti. Yapılacak olan kura çekimiyle birlikte 2018 yılında hacca gidecek olan vatandaşlar belirlenecek. Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek ve çıkan isimler, hacca gitmeye hak kazanacak. Daha sonra işlemler tamamlanacak ve hacı adayları kutsal topraklar için yola çıkacak.

HAC NEDİR? Hac kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Hac, bir şeye yönelmek, bir yeri ziyaret etmek, bir şeyi amaçlamak anlamına gelmektedir. İslam'ın beş esasından biri de hacca gitmektir. Hac, Kabe'yi ve etrafındaki kutsal mekanları, hac mevsiminde, usulüne uygun olarak ziyaret etmektir. Bu ibadeti yerine getirene hacı denir. Hac hem bedenle hem de malla yapılan bir ibadettir. Bir Müslümana haccın farz olması için şu şartların bulunması gerekir:

- Akil sağlığı yerinde ve ergenlik yaşına gelmiş olması - Özgür olması - Hacca gidip gelecek maddu00ee güce sahip olması - Hacca gitmesine engel olacak bir sağlık probleminin olmaması - Hacca giderken kullanacağı yolun güvenli olması Haccın Farzları 1. İhram 2. Kabe'yi tavaf 3. Arafat'ta vakfe

Vatandaşlar, kura sonuçlarına Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi ise "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinde yer alacak.

2018 yılı hac kuraları, 1 Şubat 2018 Perşembe günü saat 11:00'de Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda çekilecek.Böylece 2 milyonu aşkın hacı adayı, kura çekiminde kendi adının çıkmasını bekleyecek.Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Başkent Ankara'daki konferans salonunda yapılacak olan çekiliş, canlı yayınla Diyanet TV ve Diyanet TV Youtube hesapları üzerinden izlenebilecek.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI HACI ADAYLARINA EĞİTİM VERECEK

Hac ibadetini manevi bir yenilenme fırsatına dönüu0219türebilmek, hac yolcularının ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir u0219ekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için adaylara, yolculuk öncesinde ve yolculuk esnasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından eğitim, bilgilendirme ve iru0219at seminerleri yapılacak.

MEKKE VE MEDİNE'DE SAĞLIK MERKEZLERİ BULUNACAK

Hacı adaylarının kutsal topraklardaki her türlü sağlık sorunları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke ve Medine'deki hastane ve sağlık merkezlerinde çözümlenecek. Sağlık hizmetleri Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'de Türkiye'den görevlendirilen doktorlar ve sağlık personeli tarafından verilecek. Tedavilerde Türkiye'den getirilen ilaçlar kullanılacak.

YEMEKLER TÜRK AŞÇILAR TARAFINDAN YAPILACAK

Hacı adayları dini görevlerini yerine getirirken yemekleri Türkiye'den görevlendirilen aşçılar tarafından diyetisyen kontrolünde hazırlanacak. Hac yolcularına, otellerinde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği; ayrıca öğle için kumanya verilecek.

KABE ZİYARETLERİ İÇİN SERVİS TEMİN EDİLECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonuna tabi hac yolcularının Mekke-i Mükerreme'de, Kabe-i Muazzama'ya intikalleri Başkanlıkça temin edilen servis araçlarıyla sağlanacak. Cidde-Mekke-Medine arasındaki intikaller ile Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere'deki ziyaret programları yeni ve klimalı otobüslerle sağlanacak.Arafat'tan Müzdelife'ye intikal otobüslerle sağlanacak, Müzdelife'den Mina'ya intikal ise yürüyerek yapılacak. Hacılar, ziyaret tavafı ve Şeytan Taşlama mahalline kendi imkanlarıyla gidecek.

HACCA GİTMEK İÇİN KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI? 2018 yılında hacca gitmek için 316 bin 857 kişi ilk defa kayıt yaptırdı. Daha önce hac kaydı olup, Başkanlık tarafından kayıtları yenilenen 1 milyon 804 bin 110 kişi ile birlikte kuraya toplam 2 milyon 120 bin 967 kişi katılacak.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması için eğitim ve seminerler düzenleyecek

Hac ibadetiyle yükümlü olmak için genel olarak bütün yükümlülükler de öngörülen Müslümanlık, akıl ve bulu00fbğ şartı yanında, ayrıca hac yapmaya bedenu00ee ve malu00ee imkanların yeterli olması da şarttır. Beden ve malu00ee imkanın yeterli düzeyde bulunmasına literatürde, yapabilme, güç yetirebilme anlamında istitaat denilir. Ayrıca kişinin hac ile yükümlü sayılabilmesi ve hac yükümlülüğünün zimmetinde borç olarak sabit olabilmesi için belirtilen dört şarta ilave olarak, bu faru00eezayı yerine getirecek vakte erişmiş olması da gerekir. Belirtilen tüm şartları taşıdığı halde, bu tarihten itibaren haccı ifaya elverişli zaman bulamadan yani hac mevsimine erişemeden ölen kişi hac ile yükümlü olmadan ölmüş kabul edilir. İstitaat, teknik ifadesiyle söylenecek olursa, haccın vücu00fbb şartıdır. Hac, sadece Kabe ve civarında belirli günlerde eda edilen bir ibadet olduğu için hac yükümlülüğü bedenu00ee ve malu00ee imkanların yeterli olması şartına bağlanmıştır. İslam dini, diğer mükellefiyetlerde olduğu gibi, hac ibadetinde de mükellefin durumunu dikkate almış ve ona güç ve imkanlarının üzerinde bir yük yüklememiştir. Hac yükümlülüğü için istitaatın şart olduğu konusunda mezhepler arasında görüş birliği olmakla beraber istitaatin ne anlama geldiği konusunda bir birlik yoktur. Mezhep imamları ve müntesipleri, ayette geçen istitaat kavramını farklı şekillerde anladıkları için aralarında, haccın yükümlülük ve eda şartlarının tesbitinde bazı farklılıklar doğmuş, bu bakımdan bir kısmının yükümlülük şartı olarak kabul ettiği bir şey diğerinde eda şartı olmuştur. İstitaat denilen yapabilme güç ve imkanı, hac yolculuğuna çıkacak kişinin gidip dönünceye kadar kendisinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin geçimlerini sosyal seviyelerine uygun olarak sağlayacak malu00ee güce ve hac için yeterli zamana ve malu00ee güce sahip olması anlamına gelmektedir.