Güney Kore Dışişleri Bakanı, İtalyan mevkidaşıyla görüştü

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile başkent Roma'da bir araya gelerek görüştü.

Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ve İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'nin görüşmesinde, iki ülkenin çok taraflı işbirliklerini geliştirmeye yönelik ortak taahhütleri yeniden vurgulandı ve ortak konulardaki işbirlikleri ele alındı.

Park ve Tajani, Birleşmiş Milletler (BM) ve G20 dahil olmak üzere çok taraflı zeminlerde yakın işbirliği yapılmasının gerekliliği konusunda anlaştı.

Park, ülkesinin küresel sorunları çözmek için gelecek yıl ev sahipliğini İtalya'nın yapacağı G7 Zirvesi ülkeleriyle işbirliğine devam edeceğini söyledi.

İki bakan, gelecek yıl iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin 140. yılı dolayısıyla ilişkileri geliştirme konusunda da anlaştı.

EXPO-2030 Dünya Fuarı'na ev sahipliğiyle ilgili "adil ve dostane" bir rekabete girmeyi kabul eden taraflar, ekonomik güvenlik, uzay, savunma ve çip alanlarında işbirliği konularını da ele aldı.

Öte yandan Park ziyareti kapsamında, Roma'daki Luiss Üniversitesindeki güvenlik uzmanlarıyla yuvarlak masa toplantısı düzenledi ve Güney Kore'nin "küresel bir merkez devlet" olma vizyonu hakkında açılış konuşması yaptı.