Gündem ekibinden Milat'a anlamlı ziyaret

Türkiye'nin en çok tercih edilen mobil haber uygulamalarından "Gündem: Son Dakika Haberler"in sahibi ve yöneticileri Milat Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi'yi ziyaret etti.

ŞERİF VAROL/iSTANBUL

Ziyarete gelen ekibin içerisinde Gündem mobil uygulamasının sahibi Çinli işadamı Adham Baodunnov, uygulamanın ortağı ve CEO'su LongXiao, Gündem Türkiye temsilcisi Muhammed Mesut Aktaşçı ve Gündem Operasyon Müdürü Halil İbrahim Kaplan yer aldı.

Çok ses getiren uygulamaları hakkında Grup Başkanımız Gayberi'ye bilgi veren Gündem'in sahibi Baodunnov, " Çin ve Türkiye arasındaki ticaret ve kültürel bir köprü kurmak istiyoruz. Türkiye maalesef Çin'de yanlış tanınıyor. Kuracağımız bu köprü ile hem Çin'e bu güzel ülkeyi tanıtacağız hem de iki ülke arasındaki ticaretin daha da artması için çalışacağız. Şimdiden 8 milyon kullanıcıya ulaşan ve Türkiye'de benzeri olmayan uygulamamız bunun ilk adımı olacak. İl etapta Teknolojik bilgi alışverişinin gelişmesi için çalışıyoruz. Akabinde diğer sektörlerde de Türkiye'ye yatırımlar yapmayı ve ciddi yatırımcılar çekmeyi düşünüyoruz" dedi.

Çin Uzmanı Muhammed Mesut AKTAŞÇI ise 'İki ülke birbirlerini batı medyası üzerinden tanıdıkları için birçok yanlış anlaşılmalar mevcut. Ayrıca dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi Çin'de de FETÖ mensubu ve diğer dış mihraklarla bağlantılı kişiler iki ülke ilişkilerinde rolleri çok büyük olduğu için bizlere düşen daha fazla çalışmak daha fazla mesai yapmaktır. Çinliler için Türkiye çok iyi bir pazar. Çünkü Türkiye, Çin için Avrupa ve ABD'ye açılan kapıdır. Bu konuda iki ülke arasında ekonomik, siyasi, kültürel ve birçok alanda işbirlikleri kurulabilir.' dedi

Ahmet Zeki Gayberi , Baodunnov'a çalışmalarını takip ettiklerini belirterek başarılarının devamını diledi. Gayberi, Gündem ekibinin Milat'a gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinden son derece memnuniyet duyduğunu ifade ederek Milat ailesi olarak Türkiye'ye katkı sağlayacak projeleri için Gündem ekibine elinden gelen destekleri sunacağını belirtti