Gülen hareketiyle adımızın anılması gaflettir

Moral FM yönetimi, son zamanlarda hakkında çıkarılan dedikodulara düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. CHP'yi ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayını destekleyen bir 'hizmet'in mantığa sığacak bir şey olmadığını ifade eden Yavuz Bahadıroğlu, kendilerinin Gülen hareketiyle birlikte göstermeye çalışılmasının gaflet, hatta dalalet olduğunu ifade etti.

ÖZLEM DOĞAN / İSTANBUL

Moral FM'de gerçekleşen basın toplantısında, medyaya yansıyan Moral FM'in satılacağı ya da satıldığı bilgilerinin gerçekle bir ilgisi olmadığını belirten Mehmet Fırıncı, "Biz bu radyoyu Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi'nin 'Risale-i Nurlar gün gelecek radyo lisanı ile neşredilecek' müjdesine mazhar olmak için kurduk. Hiçbir dünyevi, ticari ve nüfuz elde etmek gibi bir niyetimiz olmadı. Amacımız sadece Rıza-i İlahiyi kazanmaktır" dedi.

17 Aralık'ta kesin bir ayrışma yaşandı

Toplantıya katılan bir diğer isim olan Yavuz Bahadıroğlu ise 17 Aralık sürecinde kesin bir ayrışma yaşandığını ifade ederek, "Devleti ele geçirmeye kalkışmak, bu olamayınca hükümeti gayrimeşru yollardan devirmek üzere komplo kurmak, ne hakkımız ne de haddimizdir. Bu yüzden ben ve mensubu bulunduğum Moral FM, dershane tartışmalarıyla başlayıp 17 u2013 25 Aralık operasyonlarıyla devam eden çatışmalarda, seçimle işbaşına gelenlerin ancak seçimle devrilebileceği anlayışı içinde hareket ettik. Ne var ki, cemaatin masum kanadının zarar görmemesi için de azami hassasiyet gösterdik. Duruşumuz daima demokratik çizgide oldu" şeklinde konuştu.

CHP'yi desteklemek hizmet anlayışımıza ters

Bu çizgiyi koruduğum için kitaplarına ambargo konduğunu ve Gülen hareketine bağlı kitapçılardan kitaplarının kaldırıldığını belirten Bahadıroğlu, "Hizmet'i önceleme iddiasında bulunan bir cemaatin, devr-i iktidarında camilere kilit vurmuş, ezanı kaldırmış, ayrıca da her türlü iman hizmetine mücrim muamelesi yapmış ya da o karanlık devrin tekrarından ibaret olan 28 Şubat sürecini desteklemiş CHP'yi ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayını desteklemesi, 'hizmet' mantığına sığacak bir şey değildir. Bu kararı kim vermişse dünyada ve ahirette bunun vebalini taşıyacaktır. Böyle bir anlayışa katılmamız şöyle dursun, gölgesinin dahi üstümüze düşmesini istemeyiz. "Buna rağmen, bizi Gülen hareketiyle birlikte göstermeye çalışanlar gaflet, hatta dalalet içindedir" diye konuştu.

Yeni Türkiye'yi takdir ediyoruz

Siyaseti dizayn etmek, devleti ele geçirmek gibi ihtiraslarının ve kalabalıklaşmak gibi dertlerinin olmadığının altını çizen Bahadıroğlu, "Seçimle işbaşına gelen kadroları tasfiyeye yönelik kumpaslara karşı çıkıyor, "Yeni Türkiye" oluşturma yolunda yapılan mücadeleyi takdirle karşılıyor ve karınca kararınca katkı sunmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.