Güçlü iradeyle müzakere doğar

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kıbrıs müzakerelerinin kritik bir aşamaya geldiğini belirterek 'Güçlü bir irade sergilenirse uygun müzakere ortamı doğar" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, mevkidaşıyla adada iki kesimin müzakerecilerinin Kıbrıs'ta görüştüğü dakikalarda Ankara'da istişarelerde bulunduklarını söyledi. "Kıbrıs müzakereleri çok kritik bir aşmaya geldi" diye konuşan Davutoğlu, Güney Kıbrıs Rum yönetiminde yapılan seçimler sonrasında büyük bir beklenti oluştuğunu ancak ekonomik kriz ve Rum yönetimi içindeki gelişmeler sebebiyle şu ana kadar anlamlı bir müzakerenin başlayamadığını kaydetti.

Davutoğlu, "Kritik bir eşikteyiz. Eğer güçlü bir irade sergilenirse Kıbrıs'ta uzun zamandır arzulanan uygun müzakere ortamı ve barış imkanı doğar" ifadesini kullandı.

KKTC Dışişleri Bakanı Nami de "Kıbrıs Türk halkı 50 yıldır Kıbrıs sorunuyla yaşıyor. Dünyadan tecrit edilmiş durumda, hiç hak etmediği bir statüye mahkum edilerek. Bunu aşmanın, bu konuyu bitirmenin zamanı geldi" dedi.