Gram altında rekor! işte güncel altın fiyatları

Altın fiyatları, Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde yukarı yönlü hareketini sürdürüyor. Dün gün içinde 2.028 TL seviyesine kadar çıkarak rekor kıran gram altın fiyatı, bugün ise 2.025 liradan alıcı buluyor.

Fed tutanakları, yetkililerin faiz indirimi konusunda acele etmeyeceklerini gösterdi. Piyasa, faiz indirimlerinin Haziran ayında başlayabileceğini fiyatlamaya başladı. Dolar, tutanakların ardından gerilerken, altın fiyatları yükseliş eğilimini sürdürdü.

Altın fiyatları, dolar endeksinin düşüşe geçmesi ve Ortadoğu'daki artan gerilimin etkisiyle pozitif seyrini koruyor. Ons altının fiyatı altıncı işlem gününde artışını sürdürerek, bugün yüzde 0,2 yükselişle 2.030 dolardan işlem gördü. ABD altın vadeli işlemleri ise 2.037 dolardan işlem gördü.

Gram altında son durum

Gram altın, ons altın ve Dolar/TL'nin etkisiyle yükseldi ve 2.025 Türk Lirası civarında işlem görüyor. Çeyrek altın ise 3.342 Türk Lirası'ndan alıcı buldu.

Dolar/TL, tarihi zirvesi olan 31,03 seviyesinde güne başlarken, Euro/TL ise 33,70 seviyesinde işlem gördü.

Gözler Merkez Bankası kararlarında

Yurt içi piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Merkez Bankası'nın faizi yüzde 45 seviyesinde sabit tutması bekleniyor. Yatırımcılar, enflasyonla mücadelede devam edileceğine yönelik mesajları takip edecekler.

Dünya genelinde ise öncü imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına dair belirsizlik sürerken, dün yayımlanan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları da yetkililerin para politikasını hızlı gevşetme konusunda endişeleri olduğunu gösterdi.

Doların diğer para birimleri karşısındaki yükselişi şimdilik durdu. Dolar endeksi, başlıca altı para birimine karşı yüzde 0,06 ekside 103,92 seviyesine geriledi.