Göreve devam

Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib, Genel Kurul nihai kararını verinceye kadar görevinde kalacak, 26-27 Mart'ta yapılacak Arap Birliği Zirvesi'ne de SMDK adına katılacak

SMDK basın bürosundan yapılan açıklamada, Hatib'in istifasının SMDK Genel Kurulu'na iletildiği ve üyelerin çoğunluğunun Hatib'in mevcut şartlarda görevinde kalması yönünde görüş bildirdiği belirtildi.

Bu arada, SMDK üyesi Heysem Malih, "Hatib halen SMDK'nın Başkanı" diyerek, istifayla ilgili nihai ve resmi kararın 2 hafta içinde düzenlenecek toplantıda alınacağını bildirdi.

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, önceki gün "Özgürce çalışmak istiyorum ve bu resmi kurumların çatısı altında mümkün olmuyor" ifadesiyle istifasını duyurmuştu.

Arap Birliği Zirvesi'ne katılacak

Bu arada; Muaz el-Hatib'in, Katar'ın Başkenti Doha'da 26-27 Mart'ta yapılacak Arap Birliği Zirvesi'ne katılacağı ve Suriye halkı adına konuşma yapacağını bildirildi.

Hatib, kişisel sosyal paylaşım sayfası üzerinden, "Allah'a tevekkül ve güvendiğim kimi dostlarla istişare ettikten sonra, Doha'daki toplantıya katılmaya ve Suriye halkı adına konuşma yapmaya karar verdim" açıklamasında bulundu. SMDK'dan yapılan açıklamada da Hatib ve beraberindeki heyetin zirvede Suriye'yi temsil edeceği belirtildi.