Göğüs ağrısında aklınıza gelebilecek ilk şey kalp krizi . Kesinlikle göğüs ağrısı, görmezden gelinecek bir şey değildir. Ancak bunun birçok olası nedeni olduğunu bilmelisiniz. Göğüs ağrısına örneğin ciğerleriniz , yemek borunuz , kaslarınız, kaburgalarınızdaki veya sinirlerinizdeki sorunlar neden olabilir . Bu koşulların bazıları ciddi ve hayati tehlike arz ediyor. Açıklanamayan göğüs ağrınız varsa, nedenini doğrulamanın tek yolu bir doktorun sizi değerlendirmesini sağlamaktır. Peki Göğüs ağrısı nasıl geçer?
Göğüs ağrısı nasıl geçer diye merak eden kişilerin öncelikle doktorları tarafından görülmesi gerekmektedir. Göğüs ağrısı tedavisi uygulanabilmesi için altta yatan ve ağrıya sebep olan nedenin bulunması gerekmektedir. Bunun için de hastanın uzman bir doktor tarafından görülmesi şarttır.
İnternette yer alan belirtiler, genel bilgilendirme amaçlıdır. Belirtilerin size uyması her zaman hasta olduğunuzu göstermeyeceği gibi, belirtilerin size uymuyor olması hasta olmadığınız anlamına gelmez. En doğru sonucu sizi muayene edecek olan doktorunuz tarafından edinebilirsiniz. Altta yatan neden bulunduğunda tedavi bulunan bu nedene göre şekil alır. Kanser nedeni ile göğüs ağrısı çeken bir kişiye akciğer iltihaplanması sorunu nedeni ile aynı tedavi yönteminin uygulanması beklenemez. Pnömoni adı verilen hastalıkta göğüs ağrısı sıkça karşılaşılan bir problemdir. Bu hastalıkta tedavi amaçlı antibiyotik ilaçlar kullanılırken, astım sebebi ile ağrı yaşayan kişiler için antibiyotik önerilmez.
GÖĞÜS AĞRISI NASIL GEÇER?
Göğüs ağrısına ne iyi gelir diye merak eden kişiler aşağıda yer alan maddeleri hayatlarına hastalık girmeden önce uygularlarsa, boyun ağrısı ile mücadele etmek zorunda kalmayacaklardır.
•Stresten uzak durulmalıdır.
•Kişiler stres atabilecekleri bir işle meşgul olmalıdır.
•Vücudu zorlayan ağırlıklar kaldırılmamalıdır.
•Arabada ya da evde klima önünde vakit geçirilmemelidir.
•Dışarı çıkıldığında saçlar mutlaka kuru olmalıdır.
•Kaslarınızı aktif kullanılan bir spor dalı ile uğraşılmalıdır.
•Otururken ve yürürken pozisyon düzgün olmalıdır.
•Kişiyi uzun zaman hareketsiz bırakan bilgisayar ekranının karşısında uzun süre zaman geçirilmemelidir.