Gezicilerden ağır fatura

Olimpiyatlarla devletin ve esnafın cebine girecek parayı Geziciler çaldı! Bazı Olimpiyat komite üyeleri Gezi olaylarını kaos olarak gösterip rapor haline getirdi. Türkiye'de "Kaos" varmış şeklinde hazırlanan raporlar oylamayı olumsuz etkiledi. Olimpiyatları kaybetmemizin faturasının Geziciler eli ile esnafa kesildiğine dikkat çeken işadamları, 5 milyon turist ve 10 milyar doların çöpe atıldığını söyledi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ABDULMUTTALİP ILGAZ/ ANKARA

Gezi Parkı olayları ile zarar uğratılan ekonomi 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ile telafi edilmek isteniyordu. Olimpiyatlarla devletin ve esnafın cebine girecek parayı ise Geziciler çaldı!

Bazı Olimpiyat komite üyeleri Gezi olaylarını kaos olarak gösterip rapor haline getirdi. Türkiye'de "Kaos" varmış şeklinde hazırlanan raporlar oylamayı olumsuz etkiledi. Olimpiyatları kaybetmemizin faturasının Geziciler eli ile yine esnafa kesildiğine dikkat çeken işadamları ise, 5 milyon turist ve 10 milyar doların çöpe atıldığını söyledi.

Sportif değil, siyasi karar

Olimpiyat komitesinin kararlarını tamamen siyasi olarak değerlendiren ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, İstanbul'un diğer iki şehre oranla daha hazır olduğunu vurguladı. Koca, "İstanbul'un her konuda önde olması sunulanlarla ortaya koyuldu. Fakat siyasi olaylar İstanbul'un olimpiyatlara ev sahipliği yapma hakkını kaybetmesinde etkili oldu. İstanbul için yapılan hazırlıklar ve projeler sadece bu olimpiyat için yapılmış bir hazırlık değil, gelecek için gençliğimize yatırım şeklinde de değerlendirilmesi lazım" diye konuştu.

Gezi olaylarının yeni faturası

Gezi eylemlerinin göz önüne alınarak yapılan oylamanın seyrine etki eildiğini belirten Koca, "Türkiye'deki bir takım marjinal yaptığı Gezi eylemlerinin ülkenin geneline mal edilmesi, bu yolla olimpiyatların bize verilmesinin engellenmesi sporun siyasete bulaştığının göstergesidir" diye konuştu.

Olimpiyata şike karıştı

Türkiye'nin 2024 olimpiyatlarını kazanmaması için hiçbir engelin olmadığına da dikkat çeken Koca, "Avrupa'nın şike kararlarını bu oylamalardan önce acele bir şekilde vermesi de düşünülmeli. Bu da oldukça manidar" şeklinde konuştu.

Batı kurnazlığı

Bu tür uluslararası organizasyonların ekonomiye büyük getirisi olduğunu ifade eden TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, "Olimpiyatların kazanılması için ciddi bir çalışma yürütüldü. Kazanmak için güçlü bir sunum yapıldı. Başbakan bizzat bu olayla ilgilendi. Ancak bir takım Batı kurnazlığı oyunlarla Türkiye'ye verilmesi engellendi" dedi.

Geziciler balta vurdu

Gezi zihniyeti ile hareket eden bazı grupların kurula negatif bilgiler sunduğunu belirten Sert, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu olimpiyatı kazanmış olsak ülkemiz için büyük bir getiri olacaktı. Ancak Gezi olaylarında yapılan eylemler kaos varı eylemler, bu kazancımıza balta vurdu. Tabi bunu kaybetmemiz işi bırakacağımız anlamına gelmiyor. Bundan sonrakileri kazanmak için çalışmaya devam edeceğiz."