Gerçek tarih ortaya çıkmalı

Jöntürkler'le ittihatçıların Yahudilerle iş birliği yaparak Abdülhamid Han'ı tahttan indirdiğini ifade eden İhsan Süreyya Sırma: "Sultan Abdülhamid birçok dünyevi teklife rağmen Filistin'i vermedi. CHP ise Yahudilerle anlaştı. Sonra da Cumhuriyet adı altında despotizmi kurdu. Gerçek tarihin artık ortaya çıkması lazım."

SÖYLEŞİ: ÖZLEM DOĞAN

Çoğu çocuk yaklaşık 50 bin kişinin şehit edildiği Gazze’de devam eden vahşi soykırım bir yılı doldurdu. Milyonlarca Müslüman gibi tüm dünya bu mezalimi izlemeye devam ettiği için terör örgütü İsrail zalimliğin ve işgalciliğinin dozunu artırarak şimdi de Lübnan’ı vurmaya başladı. Osmanlı’nın tarih sahnesinden çekilişiyle birlikte kan gölüne dönen Ortadoğu’da yaşanan işgal ve savaşlar ABD ve İsrail tarafından İslam ülkelerinin başına getirilen kukla liderlerin Filistin’i görmezden gelmesine hatta İsrail’i desteklemesine neden oluyor. Tarihten günümüze Osmanlı bakiyesi Türkiye’nin Filistin meselesini ve ümmetin izlemekle yetindiği Gazze soykırımını İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ile konuştuk.

ABDÜLHAMİD HAN HEP DİRENDİ

Terör örgütü İsrail Gazze’de bir yıldır soykırım yapıyor ama 57 İslam ülkesi; 2 milyar Müslüman sus pus. Ümmetin bu duruma gelmesindeki sebepler nelerdir?

Sultan Abdülhamid’e Filistin karşılığında birçok dünyevi teklifler yapıldı fakat o Müslümanların halifesi olduğu için buna yanaşmadı ve Filistin’i vermeyi reddetti. Daha sonra Abdülhamid Han Jöntürklerin ve ittihatçıların zoruyla, İslam dışı bir fetvayla halifelikten azledilince meydan boş kaldı. Üstelik bununla birlikte bizi Birinci Dünya Savaşı’na soktular. İngilizlerin bütün maksadı Yahudilerin Filistin’e yerleşmesiydi. İttihatçılar Abdülhamid düşmanlığı yaparak savaşı da kaybetti. Oysa birçok komutan Kudüs’e kadar gitmişti, Kudüs bizimdi ama bir el onları oradan çekerek Yahudileri ve İngilizleri yerleştirdi.

Bu el kimdi?

Maalesef 1948’de de İsrail’in kuruluşu ilan edildi. Bunun başlangıcı ise 1819’da Jöntürkler’in Yahudilerin yanına yer almasıdır. Yani Filistin’i sattılar. Gerçek budur. Tarihte en büyük hata Jöntürklerin Yahudilerle birleşmesidir. Halbuki bugün Müslüman kanı akan Filistin bizim vilayetimizdi. İleride sizler daha büyük gerçekler göreceksiniz. Arşivlere girdiğinizle birçok şeyle karşılaşacaksınız.

İŞGALCİLER EMİR VEREREK GİTTİ

Mesela bir örnek verir misiniz?

Örneğin birkaç gün önce kutlanan İstanbul’un kurtuluşu gibi… Düşman ellerini kollarını sallayarak gitti ama karşılığında “Laik olacaksınız, harflerinizi değiştirip dedelerinizle irtibatınızı koparacaksınız, İslam’ı kaldıracaksınız” diktesini yaparak gittiler. Bir tane bile kurşun sıkılmadı, bu ne biçim bir kurtuluştur? İstanbul’u işgal etmişlerdi evet ama Türkiye’nin İslam’dan uzaklaşması karşılığında İstanbul’u terk ettiler. Dolayısıyla İstanbul’un kurtuluşu diye bir olay yok.

Türkiye’nin 1948’de İsrail’i tanıyan ilk Müslüman devlet olmasının bununla bir bağlantısı var mı? Yoksa tesadüf mü?

Ne tesadüfü! 1948’de CHP; İsmet İnönü İsrail’le anlaştı. Oysa Sultan Abdülhamid Siyonistlere senelerce direndi. Bu gerçekleri artık milletimizin bilmesi lazım.

CUMHURİYET DEĞİL DESPOTİZM KURDULAR

Tek parti döneminde Yahudilerle ve Kurtuluş Savaşı’nda Türkleri öldüren katil Yunan yöneticilerle CHP yönetiminin arasının çok iyi olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kurulan Cumhuriyet değil, despotizmdi. Hocaları astılar, bunlar insan değil, batı ve Yahudiler ne emrettiyse onları yaptılar. Kendilerini temize çıkarmak için de ‘Araplar bizi arkamızdan vurdu’ dediler. Jöntürkler Türkleri öldürdü. Soruyorum; Abdülhamid’i kim tahttan indirdi? Yahudilerle iş birliği yapan jöntürkler ve ittihatçılar. Bugünkü problemlerin başı ittihatçılardır. Uydurma bir cumhuriyet getirdiler. Bu nasıl bir cumhuriyettir ki ezan ve Kuran okumak yasaktı. Bunları yapanlar Yahudilerin uşağıydı. Yahudi yandaşı olan herkesin Allah belasını versin.

Tek parti zulümleri hala devam ediyor. 5816 sayılı kanun yüzünden o zulüm dolu günleri tartışamıyoruz bile…

Dünyanın hiçbir yerinde bir insanı koruma kanunu yok. Ben katil değilim, devlet yıkmadım ama 5816’dan yargılandım. Yani tenkit bile etmeyeceksin.

YAHUDİLERİN SONU YAKLAŞIYOR

Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren, Müslümanlara soykırım yapan Siyonistlerin bu zalimliği daha ne kadar sürecek? Müslümanların içinde bulunduğu bu zillet sona erecek mi sizce?

Yahudiler tarih boyunca kendisine gönderilen peygamberleri öldürmüşlerdir. Peygamber düşmanı, İslam düşmanı mahluklardır ve hiçbir zaman iflah olmazlar. Allahü Teala Yahudilerin iki defa yer yüzünde fesat çıkarıp çok büyüyeceklerini, ikincisinde çok büyük bir bela göndereceğini buyurur. Öyle ki gargat ağaçlarının dahi dile gelip arkasında Yahudi olduğunu söyleyeceği bildirilir. İlki gerçekleşti, ikincisi de bugünlerde yaşanıyor ve Yahudilerin başına geleceği vaat edilen o bela dolu günler yakın diye düşünüyorum. Allah Müslümanlara da akıl versin.

İslam aleminin bu suskunluğunun altında nasıl bir sebep yatıyor? Korku mu, çaresizlik mi, umursamazlık mı?

Müslümanlar böyle olduğu müddetçe Gazze düşer. Çünkü Müslümanlar olarak hala Yahudileri besliyoruz. Yahudilere karşı tavır almazsak memleketimiz de elimizden gider. Siyonistler açıkça Türkiye’yi de vuracaklarını söylüyor, sadece sıramız gelmedi. Türkler ve Araplar olarak onların ürettiklerini para verip alıyoruz. Onlar da bizim paramızla silah alıp bizi öldürüyorlar. Ne yazık ki Müslümanlar Yahudilere ve Batı’ya tamamen köle olmuş durumda.